Inlägget kan innehålla annonslänkar.
Veganskt stekpannebröd på 10 minuter
Det händer att jag står och lagar mat och kommer på att det skulle vara gott med en bit bröd till maten men kanske inte har något som passar till hemma, då är det här veganska stekpannebrödet helt perfekt! Med bara fem ingredienser och tio minuter har du ett nybakt bröd som passar fantastiskt bra till grytor och soppor!
Det här brödet är så lätt att göra att man knappt tror att det är sant och resultatet är fantastiskt!
Stekpannebröd
Ingredienser
- 3 dl mjöl
- 1,5 dl vegansk yoghurt
- 1,5 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 2 msk neutral olja
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser i en bunke.
- Forma 4 st ca 1 cm tjocka runda bröd.
- Stek i torr stekpanna (lätt oljad om du använder gjutjärn) i ett några minuter på varje sida.
- Servera till soppa eller gryta, eller ät som de är.
Snabbt och jättegott!
Författare
Åh så kul att du gillar det, tack för att du delar med dig av det <3
Funkar vilket mjöl som helst? Glutenfritt?
Författare
Jag har bara provat med vetemjöl, berätta gärna hur det blev om du använt något annat till 🙂
Jättebra recept, har även provat med olika slags växtdrycker istället för yoghurt och det har fungerat kanon. Superbra mellis eller till goda soppor. Tack för receptet 🙂
Författare
Åh så roligt att höra! Här är det en favorit till grytor 🙂