Snabb och smidig oreocheesecake i glas, perfekt efterrätt till nyår eller kompismiddagen!

Uppskattad efterrätt bland både stora och små
Jag älskar efterrätter som går snabbt att slänga ihop, även om den här kräver ett par timmar i kylen efter att den är klar. Det här är en söt och krämig efterrätt som här hemma har gillats av både de stora och små.
Denna oreocheesecake har bara 5 ingredienser och du kan slänga ihop den på under en kvart. Inte dåligt va? Ge den en extra lyxig känsla genom att servera den i fina glas.
Vill du se fler recept på efterrätter? Klicka här!

Oreocheesecake (vegansk)
Ingredienser
- 1 paket oreo
- 40 g smör
- 120 g creme cheese (vegansk)
- 1 dl vispbar havregrädde
- 1 dl florsocker
Gör så här:
- Smält smöret.
- Dela hälften av oreokakorna på mitten och separera kexen från fyllningen. Spara fyllningen till senare och smula ner kexen i en skål.
- Blanda smulorna med det smälta smöret och låt stå någon minut, tryck sedan ut i botten på två glas eller små serveringsskålar. Ställ i kylen medan du gör klart resten.
- Vispa grädden.
- Tillsätt cream cheese, florsocker och fyllningen från kakorna du delade. Vispa tills allt är fluffigt och väl blandat.
- Krossa resterande kex (spara ev. 2 st att ha som dekoration) något och rör ner i smeten.
- Häll i glasen, dekorera med den sista kakan och låt stå i kyl i minst 2 timmar.
Anteckning
Nutrition
Har du provat det här receptet? Dela gärna med dig och glöm inte att tagga Wonder Vegan på Instagram.