fbpx
0   26
12   56
9   71
4   103
3   97
2   68
13   108
4   125
14   112
77   582

Sveriges bästa veganska pizza

Vet ni vad? Jag tror bannemig att jag har ätit Sveriges bästa veganska pizza på Bakgården Pizzeria i Karlstad. Här serveras växtbaserade napolitanska pizzor av bästa klass.

BAKGÅRDEN PIZZERIA
Bakgården pizzeria

Sveriges bästa veganska pizza

Jag minns inte ens hur det kommer sig att jag jag gick dit första gången, men sedan dess har jag varit där varje gång jag besökt Karlstad. Det har blivit lite av en tradition att gå dit. Bakgården serverar endast veganskt och gör mycket från grunden. När det är säsong ger de sig till och med ut i skogen för att plocka svamp till pizzorna. Här får du något utöver det vanliga, jag skulle vilja påstå att det är så långt ifrån det vanliga “veganska alternativet” man kan komma.

Pizzorna är gjorda med kärlek och det känns verkligen på smaken. Toppingen är vald med omsorg och alla jag har smakat än så länge har varit himmelska.

Min favorit heter Valerio som är en vit pizza med vitlöksmajonnäs, färsk chilifrukt, hemmagjord cashewmossarella, soltorkad tomat, valnötter, basilika, olivolja och agavesirap. Hur gott låter inte det!?

Bakgården Pizzeria
Bakgården Pizzeria Karlstad

Efterrättspizzor

Inte nog med att de har grymt goda vanliga pizzor, de har dessutom helt guomliga efterrättspizzor! Den högra här ovan är den jag tycker bäst om och är med hasselnötskräm, blåbär, hallon som sedan toppas med vaniljglass, rostade hasselnötter och riven mörk choklad. Känner ni hur det vattnas i munnen? Det gör det i alla fall på mig!

Mer än bara pizza

På sommaren sitter du på en mysig uteservering, och trots att området är en gammal kaserngård fylld med röda egelhus känns det som att sitt mitt i naturen. Under årets kallare månader dukas det upp i deras lokaler inomhus.

Förotum pizza, bjuds det även på god dryck, livemusik och quizzkvällar med jämna mellanrum. Varför inte ta med dig kompisgänget och köra en afterwork här nästa gång?

Hur som så kan jag återigen säga att för mig är det här sveriges bästa veganska pizza!

Kasernhöjden 6b, 653 40 Karlstad

Passa på att följa Bakgården på Instagram för att inte missa något! Klicka här!

Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!