
Fräsch pasta med vitvinssås och citron
En pasta med vitvinssås är något som alltid går hem hos mig. Att kombinera det med citron är något nytt för mig, men fasen vad gott det är! Idag gjorde jag en pastasås på vegansk färskost, vitt vin, citronzest, spenat och lite annat smått och gott.
Jag brukar vara lite rädd för att använda spenat i mat, det har alltid varit lite svårt för mig med vissa konsistenser i mat, en av dem är just spenat i såser. Men, för bara ett par veckor sen åt jag det i en paj och tyckte att det var helt fantastiskt gott. Låt oss säga att jag är SÅ glad att jag vågade mig på att ha i det i den här såsen!
KLICKA HÄR för att komma till fler goda pastarecept!

Pasta med citron- vitvinssås
Ingredienser
- 2 portioner pasta
- 0,5 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- en nypa chili flakes
- 0,5 tärning grönsaksbuljong
- 0,5 dl vitt vin
- 70 g babyspenat
- citronzest från en halv citron
- o (5 burk HUJ färskost naturell)
- 1 dl havregrädde
- 1 msk pumpakärnor
- 50 g körsbärstomater
Gör så här:
- Koka pasta enligt instruktioner på paketet.
- Hacka lök och vitlök och fräs tills löken blivit mjuk.
- Häll i vin, buljong, pumpakärnor, chiliflakes och spenat. Börja med hälften av spenaten om allt inte får plats på en gång. Stek tills spenaten blivit mjuk.
- Dela tomaterna på mitten och lägg i grytan.
- Häll i grädde, färskost och citronzest och låt puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda med pastan och servera på en gång.
Nutrition

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att tagga mig @wondervegan så jag inte missar det.
Lagade detta idag. Alla älskade rätten. Fick köra motsvarande oatley färskost annars följde jag receptet helt. Kommer att lagas igen!
Författare
Åh men gud så roligt att höra! Det är en favorit här hemma också 🙂