fbpx
1   66
11   81
17   252
2   154
9   171
2   118
5   120
8   97
4   88
8   90

Pepparkaksmuffins med frosting

Vegansk pepparkaksmuffins med frosting

Saftiga pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins, hur fantastiskt är inte det!? En av de sakerna jag längtar mest efter vid julen är pepparkakor, pepparkaka är en av mina absoluta favoritsmaker och jag skulle kunna äta det året om. I år har jag varit lite extra sugen på det och bestämde mig för att göra alla möjliga bakverk med julsmaker, först ut är pepparkaksmuffins med cream cheese-frosting.

Muffins är för mig ett riktigt go-to bakverk när jag vill göra något snabbt, smidigt och gott, så självklart ville jag göra en muffin med pepparkakssmak. Det här är ett superenkelt recept på saftiga pepparkaksmuffins med en krämig cream cheese-frosting.

 

Vegansk pepparkaksmuffins med frosting

Julkänsla året om

För alla som inte riktigt vill släppa julen men känner att det är dags att dra ner på pepparkakorna är de här muffinsen perfekta! För alla vet väl att muffins är socialt accepterade att äta året om? Och inte kan man väl rå dör att man råkar smaksätta dom med pepparkakskryddor?

Förutom de här supergoda pepparkaksmuffinsen har jag bland annat planerat att göra lussekatter (så klart), saffranskladdkaka, julkolor och en helt vanlig mjuk pepparkaka. Jag ser så mycket fram emot julens alla bak.

 

Vegansk pepparkaksmuffins med frosting

Vegansk pepparkaksmuffins med frosting


Recept

Till muffinsen:
75g växtbaserat smör
1,25 dl socker
1,5 dl vegansk mjölk (jag använde havremjölk)
1,75 dl mjöl
2 tsk citronjuice
2 tsk bakpulver
0,5 msk vaniljpulver
1 msk kanel
1 tsk ingefära
0,5tsk nejlika

Till frostingen:
200 g växtbaserad färskost (till exempel “på mackan”)
75 g mjukt, rumstempererat, mjölkfritt margarin
2 dl florsocker

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Blanda mjölken och citronjuicen och ställ åt sidan.
  3. Smält smöret och vispa ihop med sockret i en stor bunke.
  4. Tillsätt mjölken och rör om.
  5. Skifta i de torra ingredienserna och vispa tills du har en slät smet.
  6. Häll smeten i muffinsformar (ca 3/4), använd gärna en muffinsplåt så håller de formen bättre.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills en provsticka kommer ut ren. Låt svalna helt.
  8. Medan muffinsen svalnar, förbered din frosting.
  9. Vispa ihop färskosten och margarinet till en fluffig smet.
  10. Vänd försiktigt i florsockret med en slickepott. Om du rör för mycket finns det riska att frostingen blir för lös.
  11. När muffinsen har svalnat helt, bre frosting på muffinsen.

Vegansk pepparkaksmuffins med frosting

Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!