fbpx
5   54
2   75
11   87
17   256
2   157
10   173
2   120
5   122
8   98
4   91

Saffransrisotto med soltorkade tomater (vegansk)

Här om dagen gjorde jag en helt fantastisk saffransrisotto som jag bara måste dela med mig av. Den är fylld med godsaker och passar lika bra att servera som middag som att göra lite mindre portioner som en förrätt.

Inlägget innehåller annonslänkar.

vegansk saffransrisotto med soltorkade tomater

Saffransrisotto – En känsla av lyx

Visst är det väl så att det allra mesta känns lyxigare när man lägger till lite saffran? Så känner i alla fall jag. Den här risotton passar utmärkt när man vill ha en lite lyxigare lunch, men kan också serveras i mindre portioner som förrätt eller till den lite finare middagen.

Jag äter den gärna med haricot verts för att få in lite grönt och toppar den med riven vegansk ost.

Val av ost

Vilken ost du använder påverkar utan tvekan resultatet. Vissa veganska ostar kan bli ganska kladdiga när de blir varma, vilket även gör risotton kladdigare. Därför brukar jag föredra att använda en lite torrare och hårdare ost just till matlagning. En av mina favoriter är den här osten från Rice Above. Den är lätt att riva, har mycket smak och ger en bra konsistens i både risotto, till pasta och i pajer. Dessutom fungerar den utmärkt att använda som parmesan och toppa din favoritpasta med.

Vill du se fler recept på goda middagar? Klicka här.

vegansk saffransrisotto med soltorkade tomater
vegansk saffransrisotto med soltorkade tomater

Saffransrisotto med soltorkade tomater (vegansk)

En smakrik saffransrisotto med soltorkade tomater. Passar utmärkt både till vardags och till de lite finare tillfällena.
No ratings yet
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 4
Kalorier 482 kcal

Ingredienser
  

  • 2 schalottenlökar
  • 5 cm purjolök
  • 1 morot
  • 3 körsbärstomater
  • 300 g risottoris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 1,5 kub grönsaksbuljong
  • 0,5 tsk salt
  • 1 g malen saffran
  • en nypa malen muskot
  • en nypa cayennepeppar
  • 70 g soltorkade tomater (strimlade, i olja)
  • 100 g smakrik växtbaserad ost (riven)
  • 25 g växtbaserat smör

Gör så här:
 

  • Skala och finhacka schalottenlök, purjolök, morot och körsbärstomater.
  • Fräs i olja i en gryta tills löken blivit mjuk. Tillsätt risottoriset och stek i ytterligare ca 3 minuter, tills riset börjar tappa färg och bli genomskinligt.
  • Tillsätt vin, vatten, buljong och kryddor, koka upp och låt puttra i ca 20 minuter eller tills vattnet har försvunnit. Rör om då och då så att det inte bränner i botten. När riset är klart, tillsätt soltorkade tomater, riven ost och smör. Rör om tills allt blandats och smöret har smält. Om risotton känns för fast, häll i lite mer vatten tills du når önskad konsistens.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera gärna med haricot verts och toppa med vegansk riven ost.

Anteckning

Jag använder DEN HÄR osten och tycker den är fantastiskt till matlagning.

Nutrition

Kalorier: 482kcalCarbohydrates: 76gProtein: 8gFat: 14gMättat fett: 3gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 4gNatrium: 932mgKalium: 559mgFiber: 5gSocker: 3gVitamin A: 3406IUVitamin C: 26mgKalcium: 54mgJärn: 4mg
Har du provat det här receptet?Lämna en kommentar och berätta va du tyckte!

Har du provat det här receptet på saffransrisotto? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

vegansk saffransrisotto med soltorkade tomater
Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Instagram
5   54
2   75
11   87
17   256
2   157

Följ på Instagram

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!