fbpx
5   49
2   71
11   84
17   255
2   156
10   173
2   120
5   122
8   98
4   90

Veganska pannkakor (bästa receptet!)

Det här är det bästa receptet på veganska pannkakor som jag provat! Lite knaprika i kanterna och mjuka i mitten. Lätta att vända i pannan och går inte sönder när man viker/rullar dom. De perfekta veganska pannkakorna helt enkelt.

Inlägget kan innehålla annonslänkar.

veganska pannkakor

Veganska pannkakor – med helt vanliga ingredienser

Jag har provat veganska pannkaks recept i vad som känns en hel evighet för att hitta den bästa kombinationen av ingredienser. Jag vill gärna att de ska vara lite knapriga i kanterna när de är nygräddade och mjuka i mitten. De ska hålla ihop när man vänder dom och släppa lätt från pannan. Det tycker jag att de här gör. Och med helt vanliga ingredienser.

Jag har fått en hel del önskemål om att göra fler recept med ingredienser som de allra flesta har hemma. Alltså utan kikärtsspad, specialmjöler och substitut som bara finns i specialbutiker. Och jag hör er! Därför har jag nu utvecklat ett recept på vad jag tycker är perfekta veganska pannkakor, med ingredienser som de allra flesta redan har hemma. Inga konstigheter alltså.

veganska pannkakor
veganska pannkakor

Veganska pannkakor (bästa receptet!)

Lite knaprika i kanterna och mjuka i mitten. Lätta att vända i pannan och går inte sönder när man viker/rullar dom. De perfekta veganska pannkakorna helt enkelt.
4.25 from 4 votes
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 8 pannkakor
Kalorier 203 kcal

Ingredienser
  

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 50 g smält växtbaserat smör
  • 3,5 dl växtbaserad dryck (jag brukar använda havre- eller sojadryck)

Gör så här:
 

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa lite så att eventuella klumpar går sönder.
  • Tillsätt den växtbaserade drycken och vispa med ballongvisp tills alla klumpar är borta. Tillsätt vattnet och det smälta smöret och vispa till en jämn smet.
  • Låt smeten stå i minst 5 minuter medan stekpannan blir varm. Stek i lite växtbaserat margarin på medelhög värme, gärna i en non-stick panna. Vänd pannkakan när all smet har stelnat.
  • Servera med dina favorittillbehör.

Anteckning

Går kanonbra att använda till crepes och liknande. Om du ska göra en matig crepes, hoppa över vaniljsockret.

Nutrition

Kalorier: 203kcalCarbohydrates: 31gProtein: 5gFat: 6gMättat fett: 1gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 3gNatrium: 230mgKalium: 104mgFiber: 1gSocker: 2gVitamin A: 396IUVitamin C: 3mgKalcium: 70mgJärn: 2mg
Har du provat det här receptet?Lämna en kommentar och berätta va du tyckte!

Har du provat det här receptet på veganska pannkakor? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

veganska pannkakor
Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Instagram
5   49
2   71
11   84
17   255
2   156

Följ på Instagram

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!