En enkel tomatpasta för de latare dagarna.
Jag har alltid varit ganska svag för pasta, men efter mina första år som vegetarian, på tiden då det var svårt att få något annat än tomatpasta på svenska restauranger om man ville ha ett vegetariskt alternativ, föråt jag mig på just tomatpasta. Det är först det senaste året jag har börjat hitta tillbaks och faktiskt tycka att det är gott igen.
Det här är en klassisk, enkel, smakrik tomatpasta som passar perfekt dagar då man inte har tid eller energi att lägga timmar på matlagning. Den här tomatsåsen slänger du ihop på en kvart och passar utmärkt att äta även dagen efter.
Färska örter ger guldkant på middagen
Under många år drog jag mig från att använda färska örter till matlagning då jag inte riktigt hade ekonomi till det. Att bryta den vanan och både unna mig färska örter från butik och till viss del även odla eget kan vara bland det bästa jag gjort när det gäller matlagning och jag rekommenderar alla att använda så mycket färskt det bara går. Mina smaklökar jublar och att gå tillbaks till torkade örter finns inte ens på kartan.
Till det här receptet har jag använt färsk basilika och timjan både i såsen och till serveringen.
Ingredienser:
2,5 dl cashewnötter
1,25 dl vatten
2,5 dl tomatpurré
1dl Oatly iMat Fraiche
1 vitlöksklyfta
Basilika
Timjan
Salt
Peppar
Gör så här:
- Koka ca 400g pasta enligt instruktionerna till just din pasta.
- Mixa cashewnötterna tills de är en krämig massa, ju finare du mixar dem desto lenare blir resultatet.
- Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en len massa.
- Rör ner i pastan och servera med fördel med färsk basilika och tomat.