fbpx
13   49
9   64
4   100
3   94
2   64
13   105
4   123
14   111
79   585
29   484

TIPS: Islatte på ett kick

Islatte vegan iskuber

Sommarens smidigaste islatte

I vanliga fall dricker jag inte kaffe, jag tycker inte att det är gott, men en del riktigt varma sommarmorgnar kan jag få världens cravings efter en islatte. Lat som jag är skulle jag aldrig få för mig att ställa mig och göra kaffe på morgonen, speciellt inte om jag har en tid att passa.

Vad gör man då? Jo man förbereder allt i förväg.

Allt du behöver göra är att koka extra starkt kaffe och frysa in i iskuber (täck gärna över med lock eller folie i frysen eftersom annan mat har en tendens att smaka kaffe annars). På morgonen är det bara att ta fram ett glas, fylla det med kaffeis och hälla på valfri växtbaserad dryck. Personligen föredrar jag Alpros soja ikaffe, men smaken är som baken!

Förutom att det är smidigt som tusan att göra så behöver man inte oroa sig för att isen ska göra kaffet alldeles vattnigt, istället blir kaffet starkare med tiden, och tycker du att det börjar bli lite för starkt är det bara att hälla på lite mer mjölk.

Vill du ha lite extra smak i kaffet? Kanske en karamellatte eller varför inte kardemumma? Smaksätt kaffet innan du fryser det! Jag brukar använda ett smaksatt kaffe som jag köper i en lokal liten kaffebutik, deras karamellkaffe är fantastiskt gott att använda till islatte.

Islatte vegan
Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Instagram
13   49
9   64
4   100
3   94
2   64

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!