fbpx

Veganska fiskpinnar

Kan innehålla annonslänkar

Veganska fiskpinnar mannagryn recept

Veganska fiskpinnar på mannagryn

En av de absolut sista sakerna jag slutade äta innan jag blev vegetarian och även den enda saken som jag faktiskt har saknat sedan då är fisk. Jag skulle aldrig få för mig att äta fisk igen, och jag har inte riktigt hittat något bra substitut att köpa, så vad gör man då om inte tar fram ett recept på något som kan stilla mina cravings lite?

En av fiskrätterna som kändes lättast att göra en vegansk variant av var fiskpinnar, så självklart var det där jag började. Dessutom så är ju fiskpinnar något som de allra flesta äter till vardags, vilket gjorde mig ännu mer pepp på att ta fram ett riktigt bra recept som kanske kan hjälpa fler att välja bort fisken.

Jag har gjort de här fiskpinnarna på en bas av mannagryn som jag sedan dubbelpanerat och stekt som vanliga fiskpinnar.

Veganska fiskpinnar mannagryn recept

Frys in och ät senare

Även om det är lite tidskrävande att göra egna fiskpinnar om man jämför med tiden det tar att köpa fiskpinnar i affären så är de här superenkla att göra och de blir förvånansvärt lika riktiga fiskpinnar.

De går dessutom jättebra att frysa in. Ett tips är att göra en dubbel sats och frysa in de du inte vill äta på en gång innan du seteker dom. På så sätt är det bara att plocka fram dem ut frysen, värma upp stekpannan och steka dem gyllenbruna nästa gång du är sugen på fiskpinnar. Mycket smidigare än så blir det inte!

Veganska fiskpinnar mannagryn recept
Veganska “fiskpinnar”
Prep Time
15 minuter
Tillagning
30 minuter
Total Time
45 minuter
 
Lättlagade, hemgjorda veganska fiskpinnar.
Kategori: Lunch, middag
Ursprung: veganskt
Servings: 4
Ingredients
Till fisken:
  • 3 dl mandeldryck
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl mannagryn
  • ca 1 msk citronjuice
  • 0,5 msk hackad dill
Till paneringen:
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 tsk grillkrydda
  • ca 2 dl mandeldryck
Gör så här:
  1. Koka upp vatten, mandeldryck och salt.
  2. Tillsätt mannagryn, citron och hackad dill och låt puttra tills mannagrynen tjocknat. Det ska vara tjockare än en vanlig mannagrynsgröt.
  3. Klä en form, ca 20x30cm, med bakplåtspapper och häll i “fisk”smeten. Bred ut till ett jämnt lager i formen så det är ca 2 cm tjockt.
  4. Ställ in i kylen i minst 15 minuter tills smeten är fast.
  5. Ta ut formen ur kylen och skär smeten i så stora bitar du vill att fiskpinnarna ska vara.
  6. Blanda ströbröd, salt, grillkrydda och peppar på en tallrik och häll mandeldrycken i en djup tallrik.
  7. Vänd fiskpinnarna i paneringen.
  8. Doppa fiskpinnarna i mandelmjölken och vänd ytterligare en gång i paneringen.
  9. Låt fiskpinnarna stå i kylskåp i ca 15 minuter innan tillagning.
  10. Stek i smör på medelhög värme tills fiskpinnarna är gyllenbruna. Servera med till exempel kokt potatis och remouladsås.

Noteringar

Tips: Om du inte ska äta alla fiskpinnar på en gång, frys in dem innan du steker dem så kan du enkelt plocka fram och steka dem nästa gång du vill äta fiskpinnar. Om du fryser in dem i flera lager så ha gärna smörgåspapper eller liknande mellan lagerna så de inte fastnar i varandra.

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Veganska fiskpinnar mannagryn recept
Följ:
Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!