fbpx
14   130
13   167
34   342
30   331
8   184
24   263
5   157
352   292
19   191
16   301

Vegansk gräddglass (vaniljglass)

Inlägget innehåller annonslänkar, men jag länkar bara till produkter som jag rekommenderar och använder eller har provat själv.

Vegansk gräddglass vaniljglass recept

Krämig vegansk vaniljglass

Hur underbart är det inte att kunna äta en riktigt god hemgjord vegansk gräddglass under sommaren (vintern också för den delen)?

Jag har letat så himla mycket efter veganska recept på vaniljglass utan kokos eller banan i eftersom jag tycker att de tar över smaken helt och att man förlorar hela grejen med att äta vaniljglass när man har en bas av kokos eller banan. Jag hittade några recept som verkade okej men inget blev så där krämigt som jag ville ha det, och vad gör man då om inte skapar ett eget recept?

Jag är så himla nöjd med den här glassen (som även var den första jag gjorde i min nya glassmaskin) och ser fram emot att göra massa olika smakkombinationer av den här glassen!

Vegansk gräddglass vaniljglass recept

Behöver man en glassmaskin?

Nej, det går absolut att göra hemgjord glass utan glassmaskin, men det är lite mer meckigt och kräver en hel del tid från dig. Du behöver röra om i glassen regelbundet, gärna minst var 10e minut under hela tiden som glassen är i frysen vilket kan vara ett par timmar. Så jag rekommenderar att investera i en glassmaskin om du planerar att göra egen glass.

Glassmaskiner kan du få tag på från ett par hundralappar till flera tusen. De billigare modellerna har ofta en vätskefylld bunke som du fryser i förväg, när du sedan har gjort glassmeten tar du ut den från frysen, sätter i din glassmaskin och häller i smeten. De dyrare modellerna har ofta en kompressor som kyler ner glassen direkt i maskinen utan att behöva frysa något först. Om du inte vet om du kommer fortsätta att göra glass hemma så börja med en av de billigare varianterna, men ska du göra mycket glass är det absolut värt att investera i en ordentlig glassmaskin.

De här produkterna jag använder och rekommenderar jag! (annonslänkar)

GlasskopaWilfa Glassmaskin
Vegansk gräddglass vaniljglass recept
5 från 1 röst
Vegansk gräddglass vaniljglass recept
Vegansk gräddglass (vaniljglass)
Förberedelser
10 minuter
Tillagning
10 minuter
Frystid
2 t
Total tid
20 minuter
 
Enkel vegansk, hemgjord vaniljglass. Superkrämig och himmelskt god.
Kategori: Efterrätt, Glass
Ursprung: veganskt
Portioner: 4
Ingredienser
  • 4 dl soyadryck
  • 3 msk majsstärkelse
  • 3 msk rapsolja
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2,5 dl vispbar soyagrädde
  • 1,5 dl finkornigt socker
Gör så här:
  1. Häll soyadrycken i en gryta och sikta i majsstärkelsen. Rör om och koka upp.
  2. Låt sjuda tills soyadrycken får en tjockare konsistens.

  3. Ställ av grytan från plattan och låt svalna helt.
  4. Blanda i olja, vaniljpulver, grädde och socker och blanda väl.
  5. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker och vaniljpulver efter smak.
  6. Häll i glassmaskinen och låt glassmaskinen jobba tills den inte orkar röra runt i glassen. Om du inte har en glassmaskin, se instruktioner ovan.
  7. Häll över glassen i en annan behållare och ställ in i frysen tills den är helt fryst.
  8. Servera med strössel, sås eller eller ät den precis som den är! 

Noteringar

Tänk på att hemgjord glass ofta blir hårdare än köpt, så ta ut den en stund innan den ska serveras.

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Vegansk gräddglass vaniljglass recept
Följ:
Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
14   130
13   167
34   342
30   331
8   184

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!