Det här receptet på apelsin och saffransoumph är ett av mina favoritrecept till julen. Vi har serverat det här på julbordet med familjen de senaste åren och det är en av de rätter som i princip alltid tar slut först. en hit helt enkelt.
Inlägget kan innehålla annonslänkar.

Saffran är något de allra flesta förknippar med julen och som jag tycker används alldeles för lite under resten av året. En rätt vi i min familj ofta äter till jul är den här apelsin- och saffransoumphen. Den är SÅ himla god och smakar verklgien juligt. Jag tycker att det är en perfekt rätt att komplettera det klassiska julbordet med.
Kombinationen apelsin och saffran är helt fantastisk. Det är en kombination som jag i ofta använder i olika typer av rätter. Jag har gjort allt grån grytor och soppor med apelsin och safftan till kakor och den här oumphen.
Vill du ha fler goda veganska julrecept? KLICKA HÄR!


Apelsin- och saffransoumph (juloumph)
Ingredienser
- 280 g naturell oumph
Marinad:
- 1 st apelsin (juice + zest)
- 0,5 dl naturell olja
- en nypa chiliflakes
- 0,5 g saffran
- 1 tsk farinsocker
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk flytande margarin (veganskt)
Gör så här:
- Mortla saffranen tillsammans med farinsockret.
- Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Använd gärna en skål i glas, keramik eller metall då marinaden lätt färgar av sig på plast. Lägg i oumphen och låt marinera i minst 2 timmar. Jag brukar låta den marinera över natten.
- Ta oumphen ur marinaden och stek i olja eller växtbaserat smör på medelhög värme tills oumphen börjar få färg.
Anteckning
Nutrition
Har du provat det här receptet på apelsin- och saffransoumph? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.