fbpx
6   109
13   63
10   35
7   56
6   48
15   140
5   79
10   91
3   95
6   141

Apelsin- och saffransoumph (juloumph)

Det här receptet på apelsin och saffransoumph är ett av mina favoritrecept till julen. Vi har serverat det här på julbordet med familjen de senaste åren och det är en av de rätter som i princip alltid tar slut först. en hit helt enkelt.

Inlägget kan innehålla annonslänkar.

apelsin och saffransoumph till julen

Saffran är något de allra flesta förknippar med julen och som jag tycker används alldeles för lite under resten av året. En rätt vi i min familj ofta äter till jul är den här apelsin- och saffransoumphen. Den är SÅ himla god och smakar verklgien juligt. Jag tycker att det är en perfekt rätt att komplettera det klassiska julbordet med.

Kombinationen apelsin och saffran är helt fantastisk. Det är en kombination som jag i ofta använder i olika typer av rätter. Jag har gjort allt grån grytor och soppor med apelsin och safftan till kakor och den här oumphen.

Vill du ha fler goda veganska julrecept? KLICKA HÄR!

apelsin och saffransoumph till julen
apelsin och saffransoumph till julen

Apelsin- och saffransoumph (juloumph)

No ratings yet
Förberedelser 5 timmar
Tillagning 15 timmar
Total tid 20 timmar
Portioner 2
Kalorier 742 kcal

Ingredienser
  

  • 280 g naturell oumph

Marinad:

  • 1 st apelsin (juice + zest)
  • 0,5 dl naturell olja
  • en nypa chiliflakes
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk farinsocker
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande margarin (veganskt)

Gör så här:
 

  • Mortla saffranen tillsammans med farinsockret.
  • Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Använd gärna en skål i glas, keramik eller metall då marinaden lätt färgar av sig på plast. Lägg i oumphen och låt marinera i minst 2 timmar. Jag brukar låta den marinera över natten.
  • Ta oumphen ur marinaden och stek i olja eller växtbaserat smör på medelhög värme tills oumphen börjar få färg.

Anteckning

Tips: spara marinaden och använd som bas till en sås. Tillsätt 1-2dl havregrädde och kooka upp. Smaka av med salt och peppar och gör en toppredning om du vill ha såsen tjockare.

Nutrition

Kalorier: 742kcalCarbohydrates: 49gProtein: 66gFat: 30gMättat fett: 3gFleromättat fett: 8gEnkelomättat fett: 18gTransfett: 0.1gNatrium: 59mgKalium: 140mgFiber: 23gSocker: 24gVitamin A: 420IUVitamin C: 36mgKalcium: 468mgJärn: 15mg
Har du provat det här receptet?Lämna en kommentar och berätta va du tyckte!

Har du provat det här receptet på apelsin- och saffransoumph? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Instagram
6   109
13   63
10   35
7   56
6   48

Följ på Instagram

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!