fbpx
5   54
2   75
11   87
17   256
2   157
10   173
2   120
5   122
8   98
4   91

Smörstekt brysselkål med citron och vegansk parmesan

Smörstekt brysselkål är sedan några år tillbaks helt klart ett måste för mig på julbordet. Jag smaksätter den gärna lite extra, i det här receptet har jag använd mig av citron och sedan toppat med en vegansk smakrik ost.

Inlägget kan innehålla annonslänkar.

Smörstekt brysselkål med citron och vegansk parmesan till jul

För många är brysselkål ett måste på julbordet, och det håller jag med om. Jag älskar att toppa brysselkålen med en smakrik hårdost, min favorit är DEN HÄR från Olik.

Smörstekt brysselkål – En vattendelare

Brysselkål verkar vara en riktig vattendelare, och jag står på sidan som älskar det! När jag var yngre var jag rädd för all mat som många haded en åsikt om. Helt enkelt för att jag var rädd för vad andra skulle tycka om mig om jag sa att jag tycker om det. Jag minns när det serverades kålpudding i skolan, något som jag tycker är SÅ himla gott. Men när alla pratade om hur äckligt et var och att man var ”konstig” om man gillade det så vågade jag helt enkelt inte äta det. Lite så var det med brysselkål också. Och det satt kvar länge.

Som tur är vågade jag mig på att prova det för några år sedan, och det är ju SÅ gott! Speciellt när man kokar dem lätt och sedan smörsteker dom. Jag har gjort alla möjliga olika smaksättningar, men jag har två favoriter. Den här med citron och vegansk parmesan och en med saffran. Har du inte provat så för det bara! Och, om du är som jag var och är rädd för vad andra ska tycka, låt dom tycka vad dom vill. Ät det DU tycker är gott! Livet är alldeles för kort för att inte njuta av den fantastiska mat som finns!

Smörstekt brysselkål med citron och vegansk parmesan till jul
Smörstekt brysselkål med citron och vegansk parmesan till jul

Smörstekt brysselkål med citron och vegansk parmesan

Smörstekt brysselkål passar alldeles utmärkt att ha på julbordet. I det här receptet har jag smaksatt den med citron och en smakrik vegansk ost.
5 from 1 vote
Förberedelser 10 timmar
Tillagning 15 timmar
Total tid 1 day 1 timme
Portioner 4
Kalorier 220 kcal

Ingredienser
  

Gör så här:
 

  • Skär av lite av botten på brysselkålen och ta bort det yttersta lagret blad.
  • Koka upp och vatten i en gryta. Salta och lägg i brysselkålen. Låt koka i ca 3 minuter.
  • Häll av brysselkålen och smält smöret i en stekpanna. Häll i brysselkålen, citronjuice och citronzest och stek tills brysselkålen börjar få färg.
  • När brysselkålen är klar, blanda i den rivna osten och häll upp i en skål.

Nutrition

Kalorier: 220kcalCarbohydrates: 19gProtein: 5gFat: 14gMättat fett: 4gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 1gNatrium: 449mgKalium: 390mgFiber: 5gSocker: 2gVitamin A: 760IUVitamin C: 87mgKalcium: 72mgJärn: 2mg
Har du provat det här receptet?Lämna en kommentar och berätta va du tyckte!
Smörstekt brysselkål med citron och vegansk parmesan till jul

Har du provat det här receptet på smörstekt brysselkål? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Instagram
5   54
2   75
11   87
17   256
2   157

Följ på Instagram

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!