En god och krämig tortellini i pestosås på en bädd av citronzucchini. Jag Tycker att det här är fantastiskt gott, och alla olika texturer och smaker går så bra ihop.
Inlägget innehåller annonslänkar.

För mig gör texturer otroligt mycket för helheten av en rätt. Jag vill ha lite mjukt, lite kladdigt, lite knaprigt. Något strävt och något lent. Jag vill inte bara att få en sensation av smaker när jag äter utan även texturer och dofter. Kombinationen av krispig zucchini, mjuk vegansk tortellini, krämig pestosås och knapriga valnötter blir så himla god! Det tillfredställer verkligen alla sinnen.
Jag har tyckt att det är lite svårt att få tag på bra vegansk tortellini i matbutiker. Numera beställer jag dom nästan uteslutande online. Här köper jag vegansk tortellini.
För mig är det här en alldeles ypperlig lunch eller middag för de lite latare dagarna. Det går snabbt att göra, men är ändå gott och känns genomtänkt.
Här hittar du fler goda middagsrecept.


Tortellini i pestosås
Ingredienser
- 2 portioner tortellini
- 25 g växtbaserat smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl havregrädde
- 3 msk vegansk pesto
- 200 g zucchini
- 0,5 citron (juice + zest)
- Salt
- Peppar
Topping:
- 1 dl Vegansk parmesan
- 0,5 dl Valnötter
Gör så här:
- Koka tortellinin enligt instruktiner på paketet.
- Smält smöret i en gryta och blanda ner mjölet. låt puttra ihop i någon minut.
- Tillsätt grädde, pest ooch 1 msk citronjuice och koka upp. Låt puttra i 5 minuter, smaka av med salt och peppar.
- Blanda ner tortellinin i såsen.
- Skiva zucchinin tunnt och lägg på tallriken, strö över citronzest och droppa över lite citronjuice. Lägg på tortellinin och toppa med krossade valnötter och vegansk parmesan. Servera direkt.
Nutrition
Har du provat det här receptet på tortellini med pestosås? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.
