fbpx
30   382
16   265
37   338
26   329
19   273
8   208
13   260
20   327
18   283
9   190

Bästa veganska kladdkakan!

Okej, let’s face it; kladdkaka är livet! Att hitta ett bra recept på en vegansk kladdkaka har inte varit det lättaste, men efter att ha provat ett gäng och ändrat lite här och lite där i receptet har det blivit riktigt bra!

Kan innehålla annonslänkar

Bästa veganska kladdkakan

Vegansk kladdkaka – en succè!

Det här är på riktigt den bästa veganska kladdkakan jag har ätit! Den är såå god och alldeles lagom kladdig. Med rätt tid i ugnen får den lite fastare kanter och en kladdig mitt, precis som en kladdkaka ska vara.

Att dessutom toppa den med växtbaserad grädde och färska bär gör den helt magisk!


Bästa veganska kladdkakan

Baka med kikärtsspad

För dig som inte redan vet det, kikärtsspad är magi! En sak som jag ofta får frågor om är hur man kan ersätta ägg i sina bakverk, i många av fallen är svaret kikärtsspad.

Kikärtsspad binder väldigt bra och är perfekt att ersätta ägg med i bland annat sockerkaka, muffins och veganska kladdkakor. I en vegansk kladdkaka ger den dessutom den härliga kladdiga, krämigheten som vi vill åt.

Så, nästa gång du lagar mat med kikärtor, spara på spadet och använd det till bakning! Det håller ca 1 vecka i kylen, så länge det luktar bra (eller i alla fall inte värre än det gör när du ställer in det i kylen) går det bra att använda.

Vill du ha recept på fler veganska bakverk? Klicka in på kategorin bakverk.


4.5 från 2 röster
Bästa veganska kladdkakan
Bästa veganska kladdkakan
Prep Time
10 minuter
Tillagning
16 minuter
 
Det här är ett recept på en riktigt god vegansk kladdkaka. Den är fast i faknerna och precis så där kladdig som man vill att en kladdkaka ska vara i mitten.
Kategori: Bakverk, Veganska bakverk
Ursprung: veganskt
Servings: 8 bitar
Calories: 464 kcal
Ingredients
  • 3 dl socker
  • 1 dl kikärtsspad
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g smält växtbaserat smör
  • ev smör och ströbröd till formen
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Häll socker och kikärtspad i en bunke och blanda. Rör inte mer än nödvändigt, då kan kakan bli torr och tråkig.
  3. Tillsätt kakao, vetemjöl, vaniljsocker och salt och blanda lätt.
  4. Häll i det smälta smöret och blanda till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en springform eller en smörad och bröad pajform.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna och lite vobblig i mitten.
  7. Ställ in i kylen tills kakan har stelnat.
  8. Servera gärna med vispad grädde och färska bär.

Recipe Video

Bästa veganska kladdkakan

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Följ:
Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
30   382
16   265
37   338
26   329
19   273

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!