fbpx
10   82
4   105
14   101
77   576
34   480
64   668
30   591
60   773
27   525
53   576

Bästa veganska kladdkakan!

Okej, let’s face it; kladdkaka är livet! Att hitta ett bra recept på en vegansk kladdkaka har inte varit det lättaste, men efter att ha provat ett gäng och ändrat lite här och lite där i receptet har det blivit riktigt bra!

Kan innehålla annonslänkar

Bästa veganska kladdkakan

Vegansk kladdkaka – en succè!

Det här är på riktigt den bästa veganska kladdkakan jag har ätit! Den är såå god och alldeles lagom kladdig. Med rätt tid i ugnen får den lite fastare kanter och en kladdig mitt, precis som en kladdkaka ska vara.

Att dessutom toppa den med växtbaserad grädde och färska bär gör den helt magisk!


Bästa veganska kladdkakan

Baka med kikärtsspad

För dig som inte redan vet det, kikärtsspad är magi! En sak som jag ofta får frågor om är hur man kan ersätta ägg i sina bakverk, i många av fallen är svaret kikärtsspad.

Kikärtsspad binder väldigt bra och är perfekt att ersätta ägg med i bland annat sockerkaka, muffins och veganska kladdkakor. I en vegansk kladdkaka ger den dessutom den härliga kladdiga, krämigheten som vi vill åt.

Så, nästa gång du lagar mat med kikärtor, spara på spadet och använd det till bakning! Det håller ca 1 vecka i kylen, så länge det luktar bra (eller i alla fall inte värre än det gör när du ställer in det i kylen) går det bra att använda.

Vill du ha recept på fler veganska bakverk? Klicka in på kategorin bakverk.


4.91 från 10 röster
Bästa veganska kladdkakan
Bästa veganska kladdkakan
Prep Time
10 minuter
Tillagning
16 minuter
 
Det här är ett recept på en riktigt god vegansk kladdkaka. Den är fast i faknerna och precis så där kladdig som man vill att en kladdkaka ska vara i mitten.
Kategori: Bakverk, Veganska bakverk
Ursprung: veganskt
Servings: 8 bitar
Calories: 464 kcal
Ingredients
  • 3 dl socker
  • 1 dl kikärtsspad
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g smält växtbaserat smör
  • ev smör och ströbröd till formen
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Häll socker och kikärtspad i en bunke och blanda. Rör inte mer än nödvändigt, då kan kakan bli torr och tråkig.
  3. Tillsätt kakao, vetemjöl, vaniljsocker och salt och blanda lätt.
  4. Häll i det smälta smöret och blanda till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en springform eller en smörad och bröad pajform.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna och lite vobblig i mitten.
  7. Ställ in i kylen tills kakan har stelnat.
  8. Servera gärna med vispad grädde och färska bär.

Recipe Video

Noteringar

OBS! Uppdaterat recept!

Bästa veganska kladdkakan

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Följ:
Dela

19 Kommentarer

  1. Trym
    9th juni 2020 / 20:50

    Den är jättegod och smaskig. Precis som det stod i receptet. Om det är någon som ger 1 stjärna måste den ha läst fel på receptet. Rekommenderar denna starkt

    • andreahansson
      Författare
      28th augusti 2020 / 12:55

      Gud vad roligt att höra, tack snälla för att du delar med dig! 🙂

  2. Lina
    22nd augusti 2020 / 22:22

    Supersupergod! Gjorde till min sons kalas och den älskades. Tack!

    • andreahansson
      Författare
      28th augusti 2020 / 12:44

      Gud vad roligt att höra, tack för att du delar med dig! 🙂

  3. AnnaLena Almås
    3rd september 2020 / 08:28

    Supergod kladdkaka, tänker inte alls på att den är vegan

    • andreahansson
      Författare
      19th september 2020 / 21:34

      Åh så roligt att höra, tack snälla! 🙂

  4. Sam
    16th september 2020 / 15:33

    Riktigt god!! Går snabbt och lätt att baka med rimliga ingredienser. Min kaka blev väääldigt kladdig och rinnig i mitten, nästan lite för kladdig (om det ens är möjligt i en kladdkaka) och det liksom läckte smör ur det, men jag tror att det borde gå att lösa med lite mindre fett och lite längre tid i ugnen. Tack för ett toppen-recept!!

    • andreahansson
      Författare
      19th september 2020 / 21:33

      Vad roligt att du gillar det! Jag ska provbaka det med andra fabrikat av smör än vad jag brukar använda och se om jag ska reglera receptet lite 🙂 Tack för att du kommenterar! 🙂

  5. Micke
    31st oktober 2020 / 18:29

    Mycket god!
    Gjorde med glutenfritt mjöl men blev väldigt lös trots längre tid i ugnen, ska testa att öka mängden mjöl.

    • andreahansson
      Författare
      24th november 2020 / 21:40

      Vad roligt att höra, tack snälla för att du delar med dig! Spännande med glutenfritt mjöl till, jag ska försöka få upp lite mer glutenfria recept framöver 🙂

  6. Caroline
    6th december 2020 / 09:03

    Varit vegan i 6 år och testade det här receptet igår, godaste kladdkakan jag har ätit faktiskt! (:

    Vi hade varit lite svårigheter med gräddtiden i ugnen, men det är ju olika från ugn till ugn och vilken form man har! Vi hade inne den i ca 18 min, men den var fortfarande väldigt rinnig, så vi tog den på 200 grader på bara över-värme sista minutrarna och den blev nästan lite knäckigt stel på ytan (så gott enligt mig hehe) och perfekt kladdig på insidan!

    Tack snälla för receptet! 😀

    • andreahansson
      Författare
      8th februari 2021 / 10:41

      Men gud så roligt att höra, vad glad jag blir! Ja, ibland är det lite knepigt med gräddtiden eftersom alla ugnar är olika precis som du säger. Det låter som att du fick till ett riktigt gott resultat ändå 😀

  7. Jessica Luna
    2nd februari 2021 / 10:56

    Så god kladdkaka och ännu godare dagen efter! 😀

    • andreahansson
      Författare
      8th februari 2021 / 10:49

      Åh så roligt att höra! Här hemma är den en solklar favorit 😀

  8. Karin
    25th februari 2021 / 23:08

    Det var länge sedan jag bakade en kladdkaka som inte blev för torr. Denna var helt perfekt eftersom kanterna blev halvsega men ändå knapriga och mitten underbart kladdig utan att kännas rå. Tänker på den än i dag. 5 av 5 stjärnor.

  9. Bosse
    24th april 2021 / 22:36

    Smeten såg ut som ett rinnande avlopp, men den smakade tack och lov tvärtom. Tack för ett bra recept!

    • andreahansson
      Författare
      18th maj 2021 / 16:12

      Haha vilken tur! Tack för att du lämnade en kommentar! 🙂

  10. Eva Törnqvist
    14th maj 2021 / 19:26

    Helt otroligt, har provat flera veganska kladdkakor men alla har smakat dåligt och haft konstig konsistens. Den här både smakar och känns som vilken kladdkaka som helst. Undrar om det kan bero på den korta tiden i ugnen och perfekt utmätta mängder ingredienser i förhållande till varann.
    Det här blir en favorit

    • andreahansson
      Författare
      18th maj 2021 / 16:14

      Gud så roligt att höra, vad glad jag blir! Tack snälla för att du tittade in och lämnade en kommentar! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Instagram
10   82
4   105
14   101
77   576
34   480

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!