Okej, let’s face it; kladdkaka är livet! Att hitta ett bra recept på en vegansk kladdkaka har inte varit det lättaste, men efter att ha provat ett gäng och ändrat lite här och lite där i receptet har det blivit riktigt bra!
Kan innehålla annonslänkar

Vegansk kladdkaka – en succè!
Det här är på riktigt den bästa veganska kladdkakan jag har ätit! Den är såå god och alldeles lagom kladdig. Med rätt tid i ugnen får den lite fastare kanter och en kladdig mitt, precis som en kladdkaka ska vara.
Att dessutom toppa den med växtbaserad grädde och färska bär gör den helt magisk!

Baka med kikärtsspad
För dig som inte redan vet det, kikärtsspad är magi! En sak som jag ofta får frågor om är hur man kan ersätta ägg i sina bakverk, i många av fallen är svaret kikärtsspad.
Kikärtsspad binder väldigt bra och är perfekt att ersätta ägg med i bland annat sockerkaka, muffins och veganska kladdkakor. I en vegansk kladdkaka ger den dessutom den härliga kladdiga, krämigheten som vi vill åt.
Så, nästa gång du lagar mat med kikärtor, spara på spadet och använd det till bakning! Det håller ca 1 vecka i kylen, så länge det luktar bra (eller i alla fall inte värre än det gör när du ställer in det i kylen) går det bra att använda.
Vill du ha recept på fler veganska bakverk? Klicka in på kategorin bakverk.

- 3 dl socker
- 1 dl kikärtsspad
- 0,75 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 150 g smält växtbaserat smör
- ev smör och ströbröd till formen
- Sätt ugnen på 175°C.
- Häll socker och kikärtspad i en bunke och blanda. Rör inte mer än nödvändigt, då kan kakan bli torr och tråkig.
- Tillsätt kakao, vetemjöl, vaniljsocker och salt och blanda lätt.
- Häll i det smälta smöret och blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i en springform eller en smörad och bröad pajform.
- Grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna och lite vobblig i mitten.
- Ställ in i kylen tills kakan har stelnat.
- Servera gärna med vispad grädde och färska bär.
Recipe Video
OBS! Uppdaterat recept!

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.
Den är jättegod och smaskig. Precis som det stod i receptet. Om det är någon som ger 1 stjärna måste den ha läst fel på receptet. Rekommenderar denna starkt
Författare
Gud vad roligt att höra, tack snälla för att du delar med dig! 🙂
Supersupergod! Gjorde till min sons kalas och den älskades. Tack!
Författare
Gud vad roligt att höra, tack för att du delar med dig! 🙂
Supergod kladdkaka, tänker inte alls på att den är vegan
Författare
Åh så roligt att höra, tack snälla! 🙂
Riktigt god!! Går snabbt och lätt att baka med rimliga ingredienser. Min kaka blev väääldigt kladdig och rinnig i mitten, nästan lite för kladdig (om det ens är möjligt i en kladdkaka) och det liksom läckte smör ur det, men jag tror att det borde gå att lösa med lite mindre fett och lite längre tid i ugnen. Tack för ett toppen-recept!!
Författare
Vad roligt att du gillar det! Jag ska provbaka det med andra fabrikat av smör än vad jag brukar använda och se om jag ska reglera receptet lite 🙂 Tack för att du kommenterar! 🙂
Mycket god!
Gjorde med glutenfritt mjöl men blev väldigt lös trots längre tid i ugnen, ska testa att öka mängden mjöl.
Författare
Vad roligt att höra, tack snälla för att du delar med dig! Spännande med glutenfritt mjöl till, jag ska försöka få upp lite mer glutenfria recept framöver 🙂
Varit vegan i 6 år och testade det här receptet igår, godaste kladdkakan jag har ätit faktiskt! (:
Vi hade varit lite svårigheter med gräddtiden i ugnen, men det är ju olika från ugn till ugn och vilken form man har! Vi hade inne den i ca 18 min, men den var fortfarande väldigt rinnig, så vi tog den på 200 grader på bara över-värme sista minutrarna och den blev nästan lite knäckigt stel på ytan (så gott enligt mig hehe) och perfekt kladdig på insidan!
Tack snälla för receptet! 😀
Författare
Men gud så roligt att höra, vad glad jag blir! Ja, ibland är det lite knepigt med gräddtiden eftersom alla ugnar är olika precis som du säger. Det låter som att du fick till ett riktigt gott resultat ändå 😀
Så god kladdkaka och ännu godare dagen efter! 😀
Författare
Åh så roligt att höra! Här hemma är den en solklar favorit 😀
Det var länge sedan jag bakade en kladdkaka som inte blev för torr. Denna var helt perfekt eftersom kanterna blev halvsega men ändå knapriga och mitten underbart kladdig utan att kännas rå. Tänker på den än i dag. 5 av 5 stjärnor.