
Enkla snickersbollar
Vid det här laget tror jag de flesta av er vet att jag är ganska svag för choklad. Kanske vet ni även hur mycket jag tycker om snickerskakor? Jag skulle kunna äta dem dag in och dag ut, men ibland är det ju roligt med variation, så istället för att föra de klassiska snickerskakorna gjorde jag den här gången snickersbollar täckta i choklad och ringlade vit choklad över.
De här bollarna är precis lika uppskattade som min vanliga snickerskaka, men de känns lite lyxigare på något sätt. Perfekt om du vill bjuda på något gott och smidigt men känner att en vanlig snickerskaka är lite för enkel.



Chokladtäckta snickersbollar
Ingredienser
- 1 dl sirap
- 1,5 dl jordnötssmör
- 0,5 dl socker
- 0,5 tsk salt
- 2 dl cornflakes
- 0,5 dl kokos
- 1,5 msk mjöl
- 150 g vegansk choklad
- ev. flingsalt
Gör så här:
- Häll sirap, jordnötssmör och socker i en gryta. Värm på låg värme tills allt är blandat och sockret har smält.
- Blanda resten av ingredienserna i en bunke och krossa cornflakesen till önskad storlek. Om du vill ha en helt slät snickerssmet kan du mixa de torra ingredienserna.
- När jordnötsblandningen svalnat lite, häll i den i bunken och blanda väl.
- Rulla bollar och ställ in i kylen tills de stelnat helt och inte är kladdiga.
- Smält chokladen över vattenbad och täck bollarna med den smälta chokladen genom att antingen rulla bollarna i chokladen eller hälla chokladen över bollarna. Strö eventuellt lite flingsalt över bollarna.
- Ställ in i kylen och låt chokladen stelna helt innan servering.
Anteckning
Nutrition
