fbpx

Fluffiga chokladmuffins

Fluffiga veganska muffins choklad chokladmuffins

Fluffiga veganska muffins choklad chokladmuffins

Chokladmuffins – en klassiker med många möjligheter

Chokladmuffins är en klassiker som går att variera i all oändlighet med olika toppings och fyllningar. Det här är ett grundrecept som man sedan kan experimentera med. Ett par av mina favoriter är att blanda i bitar av vit choklad eller att smaksätta med apelsin. Eller varför inte göra en krämig chokladtopping?

Fluffiga veganska muffins choklad chokladmuffins

Simpla, vanliga ingredienser – inga konstigheter.

Att baka veganskt kan för många nyblivna veganer kännas krångligt med nya ingredienser och ett nytt tänk. De här muffinsen är därför gjorda på sådant som de allra flesta har i hemmet, inga konstigheter. Det ska vara enkelt och smidigt att välja ett veganskt alternativ!

Fluffiga veganska muffins choklad chokladmuffins Fluffiga veganska muffins choklad chokladmuffins

Fler veganska bakverk

Om du vill ha tips på fler veganska bakverk som passar bra både till fikat och som efterrätt kan jag varmt rekommendera min kokoscheesecake med kolatopping som fått fina recensioner av de som provat den.

Eller varför inte göra ett gäng saftiga blåbärsmuffins till fredagsfikat?

Fluffiga veganska muffins choklad chokladmuffins


4.25 från 16 röster
Simple chocolate muffins
Fluffiga chokladmuffins
Prep Time
10 minuter
Tillagning
20 minuter
Total Time
30 minuter
 

Ett klassiskt recept på chokladmuffins som går att variera i all oändlighet.

Kategori: Bakverk, Fika
Ursprung: veganskt
Servings: 12 st
Calories: 149 kcal
Ingredients
  • 1,5 dl vegansk mjölk (jag använde havremjölk)
  • 2 tsk citronjuice
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 75 g växtbaserat smör (rumstempererat)
  • 1,5 dl socker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180°C
  2. Vispa smöret och sockret tills det är väl blandat.
  3. Blanda i mjölken och citronjuicen.
  4. Tillsätt mjöl, kakao, vaniljextrakt och bakpulver och vispa till en slät smet.
  5. Fördela smeten i ca 12 st muffinsformar fyllda ¾.
  6. Grädda i 15-20 minuter, använd en provsticka för att se om de är klara, provstickan ska komma ut ren.
  7. Om du använt en muffinsplåt, låt muffinsen svalna i ca 5 minuter och flytta sedan till ett galler för att svalna helt. Risken är att de blir torra om du har kvar den i den varma plåten.

Fluffiga veganska muffins choklad chokladmuffins

Följ:
Share:

8 Kommentarer

  1. Olivia
    8th november 2019 / 21:52

    Mmmm riktigt goda muffins. Reste sig fint och blev härligt krackelerade på ytan. 12 servings räckte till 5 stora muffins.
    Jag hade i moo frees choklad nibbles. Som tyvärr smälte, men ack så gott. tack för det!

    • andreahansson
      Författare
      14th november 2019 / 19:31

      Åh gud så kul att höra att du tycker dom! Och bra med info om att det var lagom till 5 stora muffins, sånt uppskattas! 😀

  2. Alicia
    4th april 2020 / 22:21

    Det var jättegott men tyvärr blev mina muffins misslyckade och min kompis sa att det var nog därför dom sjönk ner för att det är för lite bakpulver i. Dom fastnade runt kanten och kunde bara äta smulor tog nog för mycket i också i formarna.

    • andreahansson
      Författare
      5th april 2020 / 18:14

      Hej, vad tråkigt att höra att muffinsen inte blev som du hade hoppats! Jag ska se över receptet och se om det kan förbättras på något sätt 🙂

  3. alex
    12th april 2020 / 11:43

    Blev väldigt fina. Tog lite extra mjöl o smör i då mitt ögonmått ville de hahaha. Blev både puffiga o riktigt goda!

    • andreahansson
      Författare
      12th april 2020 / 18:46

      Gud så roligt att höra, vad glad jag blir! Ja men lite extra smör har ju ingen dött av 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!