fbpx
11   191
31   280
26   294
18   245
7   189
13   247
20   314
15   252
9   182
24   290

Fräsch sommarsallad

Kan innehålla annonslänkar

Vegansk sallad med grönkål, jordgubbar, ärtor och tofu

Sallad med grönkål och tofu

Ofta på sommaren när termometern börjar närma sig 30°C har jag svårt för att äta varma och tunga rätter, men jag är inget stort fan av en “vanlig” sallad, den här salladen däremot äter jag mer än gärna under sommarens alla varma dagar!

Kombinationen av grönkål, jordgubbar och tofu må låta en aning konstig och annorlunda, men det passar så otroligt bra ihop! Dessutom gör tofun att jag håller mig mätt längre än jag brukar göra efter att ha ätit en sallad.

Vegansk sallad med grönkål, jordgubbar, ärtor och tofu

Grönkål – en nyfunnen favorit

Grönkål är en sån sak som jag alltid varit lite rädd för att prova, och vad jag kan minnas så har jag inte tyckt om det innan. Som tur är så utvecklas ju smaklökarna (jag och mina preferenser också för den delen) och jag är så himla glad att jag vågade prova igen.

Förutom sallad gör jag gärna grånkålchips som jag kan byta ut de vanliga chipsen mot i fredagssoffan när det har blivit lite väl mycket onyttigt under veckan. Dessutom så innehåller grönkål en hel rad med nyttigheter som till exempel vitamin C, 45 olika flavonoider, kalcium och massor av glukosinolater.

Vegansk sallad med grönkål, jordgubbar, ärtor och tofu
5 från 1 röst
Vegansk sallad med grönkål, jordgubbar, ärtor och tofu
Fräsch sommarsallad med grönkål och tofu
Prep Time
30 minuter
Total Time
30 minuter
 
En fantastisk sallad som passar lika bra att äta till lunch som att servera till grillkvällen eller middagen.
Kategori: Lunch, Sallad
Ursprung: veganskt
Servings: 2
Calories: 454 kcal
Ingredients
  • 200 g friterad tofu
  • 1 dl bulgur
  • 150 g grönkål
  • 150 g sockerärtor
  • 1 liter jordgubbar
Gör så här:
  1. Stek tofun i ett par minuter så den får en lätt yta.
  2. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
  3. Ta bort stjälken från grönkålen och dela bladen i mindre bitar.
  4. Täck grönkålen med kokhett vatten i ca 1 minut, skölj sedan av med kallt vatten.
  5. Skölj av sockerärtorna
  6. Snoppa och dela jordgubbarna i mindre bitar.
  7. Blanda allt i en skål och servera direkt.
Näringsinnehåll
Fräsch sommarsallad med grönkål och tofu
Storlek per portion
Kalorier 454 Kalorier från fett 45
% dagligt intag*
Fat 5g8%
Mättat fett 1g6%
Natrium 108mg5%
Kalium 1642mg47%
Carbohydrates 91g30%
Fiber 21g88%
Socker 29g32%
Protein 22g44%
Vitamin A 8370IU167%
Vitamin C 429mg520%
Kalcium 273mg27%
Järn 7.1mg39%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Vegansk sallad med grönkål, jordgubbar, ärtor och tofu

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Följ:
Share:

2 Kommentarer

  1. MARIA
    20th juli 2019 / 12:59

    Min nya favoritsallad! Tack för receptet <3

    • andreahansson
      Författare
      22nd juli 2019 / 12:15

      Gud så roligt att höra! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
11   191
31   280
26   294
18   245
7   189

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!