Kan innehålla annonslänkar

Sallad med grönkål och tofu
Ofta på sommaren när termometern börjar närma sig 30°C har jag svårt för att äta varma och tunga rätter, men jag är inget stort fan av en “vanlig” sallad, den här salladen däremot äter jag mer än gärna under sommarens alla varma dagar!
Kombinationen av grönkål, jordgubbar och tofu må låta en aning konstig och annorlunda, men det passar så otroligt bra ihop! Dessutom gör tofun att jag håller mig mätt längre än jag brukar göra efter att ha ätit en sallad.

Grönkål – en nyfunnen favorit
Grönkål är en sån sak som jag alltid varit lite rädd för att prova, och vad jag kan minnas så har jag inte tyckt om det innan. Som tur är så utvecklas ju smaklökarna (jag och mina preferenser också för den delen) och jag är så himla glad att jag vågade prova igen.
Förutom sallad gör jag gärna grånkålchips som jag kan byta ut de vanliga chipsen mot i fredagssoffan när det har blivit lite väl mycket onyttigt under veckan. Dessutom så innehåller grönkål en hel rad med nyttigheter som till exempel vitamin C, 45 olika flavonoider, kalcium och massor av glukosinolater.


- 200 g friterad tofu
- 1 dl bulgur
- 150 g grönkål
- 150 g sockerärtor
- 1 liter jordgubbar
- Stek tofun i ett par minuter så den får en lätt yta.
- Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
- Ta bort stjälken från grönkålen och dela bladen i mindre bitar.
- Täck grönkålen med kokhett vatten i ca 1 minut, skölj sedan av med kallt vatten.
- Skölj av sockerärtorna
- Snoppa och dela jordgubbarna i mindre bitar.
- Blanda allt i en skål och servera direkt.

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.
Min nya favoritsallad! Tack för receptet <3
Författare
Gud så roligt att höra! <3