fbpx
11   189
30   280
26   293
18   245
7   189
13   247
20   313
15   252
9   182
24   290

Vegansk smörgåstårta

Kan innehålla annonslänkar

Vegansk smörgåstårta mjölkfri skagenröra

Den perfekta veganska smörgåstårtan

Jag har alltid tyckt om smörgåstårta och det har varit en av sakerna jag sett fram mest emot när jag varit bortbjuden, men sedan jag slutade äta kött, och ännu mer sen jag började äta helveganskt har det varit så otroligt svårt att få tag på en riktigt bra vegansk smörgåstårta som smakar precis som vilken smörgåstårta som helst.

För någon vecka sedan gjorde jag ett jobb för ett företag där jag skulle göra ett recept på en vegansk smörgåstårta och den blev så otroligt bra och om jag inte visste det skulle jag aldrig ha gissat att den var vegansk!

Vegansk smörgåstårta mjölkfri skagenröra

Portionsbitar eller stor tårta

Jag valde att göra små portionsbitar av smörgåstårta, helt enkelt för att jag tycker att det är så himla fint, men vill man hellre ha en stor tårta (vilket går lite fortare att göra eftersom det inte är lika mycket pill med dekorationen) så lägger du bara fler skivor bröd bredvid varandra tills du når önskad storlek. Tänk bara på att receptet är anpassat för att passa max 4 skivor i botten, vill du ha större än så är det bara att göra mer av allt.

Om du har möjlighet så gör gärna smörgåstårtan kvällen innan den ska ätas så hinner brödet dra åt sig lite fyllning och smörgåstårtan blir extra saftig och smakrik.

Vegansk smörgåstårta mjölkfri skagenröra
4.5 från 2 röster
Vegansk smörgåstårta mjölkfri skagenröra
Vegansk smörgåstårta
Prep Time
1 t
Total Time
1 t
 
En enkel vegansk smörgåstårta som smakar precis som en klassisk smörgåstårta.
Kategori: Bakverk, Fika
Ursprung: veganskt
Servings: 4 portionsbitar
Ingredients
  • 200 g vegansk skagenröra
  • 12 skivor formfranska
  • 100 g vegansk färskost
  • 100 g vegansk skinka
  • 1 dl vegansk majonäs
  • 1,5 dl vispad sojagrädde
Dekoration:
  • Gurka
  • Tångkaviar
  • Skinka
  • Dill
Gör så här:
  1. Stansa ut cirklar i formfranskan med till exempel en pepparkaksform eller ett glas, eller skär bort kanterna om du vill ha dem fyrkantiga.
  2. Hacka skinkan i småbitar, ca 5x5mm och blanda med färskosten.
  3. Bred på skinkblandningen på 4 av de utstansade bröden. Lägg på en skiva bröd till.
  4. Bred ut skagenröra på det andra lagret och täck med ytterligare en brödskiva.
  5. Vispa grädden hårt och blanda med majonäsen.
  6. Täck hela bakelserna med majonäsblandningen, både på sidorna och toppen.
  7. Dekorera med till exempel gurka, tångkaviar, skinka och dill eller ett extra lager med skagenröra.
Noteringar

Gör gärna smörgåstårtan kvällen innan den ska ätas så blir den extra saftig.

Vegansk smörgåstårta mjölkfri skagenröra

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Följ:
Share:

4 Kommentarer

  1. Melli
    13th oktober 2019 / 22:11

    Supergod blev den!!

    • andreahansson
      Författare
      16th oktober 2019 / 15:03

      Gud så roligt att höra! Tack för att du delar med dig av det! 🙂

  2. Lotta
    2nd mars 2020 / 01:15

    Ok, en fråga: vad är det för vegansk skagenröra? Egengjord? Köpt? Märke? Väldigt förvirrande.

    • andreahansson
      Författare
      2nd mars 2020 / 14:20

      Jag använde en köpt från Yipin, men det är ju helt en smaksak. Ta det märke du gillar bäst, eller gör en egen om du gillar det bättre 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
11   189
30   280
26   293
18   245
7   189

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!