fbpx
10   83
4   108
14   104
77   579
34   484
64   669
30   595
60   774
27   526
51   575

Krämig hummus (bästa receptet!)

Jag har länge försökt få till det perfekta hummusreceptet och nu tror jag bannemig att jag har lyckats! Jag älskar en riktigt krämig och len hummus, och det är precis vad den här hummusen är!

Inlägget kan innehålla annonslänkar.

bästa receptet på en krämig hummus

Hemligheten för en krämig hummus

Så, vad är då tricket för att få en riktigt krämig hummus? Jag har provat en rad olika recept och metoder för att få min hummus precis så som jag vill ha den, och det som fungerat absolut bäst är att använda konserverade kikärtor som jag kokar i vatten och 0,5-1 matsked bakpulver i runt tjugo minuter innan jag mixar dem.

Om du inte har provat att koka kikärtorna en extra gång innan så gör det! Det gör en sån otrolig skillnad och det blir hur gott som helst!

bästa receptet på en krämig hummus

Spara kikärtsspadet!

När du gör något med kikärtor, häll för guds skull inte ut spadet (eller aquafaban)! En av de absolut bästa sakerna att använda som äggersättning i bakning, matlagning eller till och med när du blandar drinkar, är kikärtsspad.

Ett av mina absoluta favoritrecept med kikärtsspad är den här kladdkakan. Den är verkligen helt magisk! Så vet du inte vad du ska göra med kikärtsspadet när du gjort den här krämiga hummusen och råkar vara en av alla som gillar kladdkaka så vet sdu nu vad du kan bjuda på till kvällen!

Krämig hummus (fantastiskt recept!)
Prep Time
10 minuter
Tillagning
20 minuter
Total Time
30 minuter
 
Om du är ute efter en riktigt len och krämig hummus så har du hittat rätt! Det här receptet ger dig en len och fräsch hummus som passar utmärkt både som tillbehör till maten och att dippa i.
Kategori: Sås, Tillbehör
Ursprung: mellanöstern, veganskt
Servings: 3 dl
Ingredients
  • 1 burk kikärtor förkokta
  • 0,5 msk bakpulver
  • 1 citron juicen
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl tahini
  • 2-4 msk iskallt vatten
  • 1,5 msk spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
Gör så här:
  1. Häll av spadet och skölj kikärtorna (spara gärna spadet och använd som äggersättning vid bakning).
  2. Häll kikärtornai en kastrull och fyll på med vatten. Tillsätt bakpulvret och låt koka i ca 20 minuter. Kikärtorna ska se uppsvällda ut och börja tappa skalet.
  3. Under tiden, pressa citronen och häll citronjuice, salt och en pressad vitlöksklyfta i en mixer. mixa och låt stå i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt tahini och det iskalla vattnet i mixern och mixa till en slät smet.
  5. När kikärtorna kokat klart, häll av och skölj med kallt vatten. Häll kikärtorna i mixern och tillsätt spiskummin, salt och olivolja. Mixa på hög hastighet i ett par minuter, tills hummusen är len och krämig. Smaka av och tillsätt mer salt och spiskummin efter smak.
  6. Häll upp i en skål, toppa med lite olivolja och persilja och servera direkt eller förvara i kylskåp tills den ska serveras.
bästa receptet på en krämig hummus

Har du provat det här receptet på den här krämiga hummusen? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Följ:
Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Instagram
10   83
4   108
14   104
77   579
34   484

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!