
Vegansk pastagratäng med färskost
Vid det här laget är det många som vet hur mycket jag tycker om pasta. Det här är en riktigt krämig och smakrik vegansk pastagratäng som passar lika bra som vardagslunch och att bjuda på till helgen.
Gratängen får sin krämighet från färskosten och smaken förstärks av broccoli, tomat och basilika. Om du har ätit en pastarätt till lunch eller middag och fått pasta över är det perfekt att använda den pastan till en gratäng. På så sätt slipper du inte bara koka ny pasta, du minskar även matsvinnet! Hur bra är inte det!?
Vill du ha mer inspiration till goda recept med pasta? Klicka här!


Krämig pastagratäng med broccoli
Ingredienser
- 2 portioner pasta
- 125 g broccoli
- 1 dl havregrädde
- 1 burk färskost HUJ örter
- 15 blad färsk basilika
- 1,5 dl riven vegansk ost
- 100 g körsbärstomater
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka pastan ett par minuter kortare tid än vad som står på paketet.
- Dela broccolin i mindre bitar och låt koka tillsammans med pastan de sista två minuterna.
- Dela tomaterna på mitten.
- Häll grädde och färskost i en gryta. Rör tills allt har blandats ordentligt. Tillsätt 1 dl av den rivna osten, basilika och tomat, rör om tills allt är blandat.
- Häll pastan och broccolin i färskostblandningen och blanda.
- Häll allt i en ugnsform, strö över den sista osten och grädda i 10 minuter.
Anteckning
Nutrition

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.