fbpx

Krämig pestopasta

Kan innehålla annonslänkar

Krämig pestopasta med ångkokta tomater

Pestopasta med hemgjord pesto

En av de smidigaste pastarätterna jag vet är en krämig pestopasta. Under många år blandade jag bara i pesto min pasta och var ganska nöjd med det, men efter att ha gjort det här receptet går jag aldrig tillbaks till det igen.

Istället för att bara blanda i peston har jag istället gjort en krämig bas att blanda peston i och wow vilken skillnad det är!

Jag föredrar att göra min egen pesto, dels för att det är ganska svårt att få tag på en vegansk pesto i butik, dels för att det är så himla gott med hemgjord pesto. För att göra peston vegansk använder jag istället för ost näringsjäst och cashewnötter och det blir så otroligt gott!

Receptet till peston som jag använder hittar ni HÄR.

Krämig pestopasta med ångkokta tomater

Fräschare med tomat

Ibland kan jag känna att det lite lite tungt att äta en fet, krämig pastasås med bara pasta, så för att göra det lite fräschare har jag blandat i ångkokta coctailtomater efter att jag blandat ihop pastan och såsen. Tomat kompletterar peston otroligt bra och det ger hela rätten en lite lättare och fräschare touch.

Ett annat tips är att om du har överbliven bechamelsås funkar det jättebra att använda den som bas (eftersom det är i princip det vi gör). Eller varför inte medvetet göra lite extra bechamelsås nästa gång du gör lasagne så kan du göra världens smidigaste middag nästa dag?

Krämig pestopasta med ångkokta tomater
0 från 0 röster
Krämig pestopasta med ångkokta tomater
Krämig pestopasta med ångkokta tomater
Förberedelser
5 minuter
Tillagning
20 minuter
Total tid
25 minuter
 
Superenkel krämig pasta som passar utmärkt att göra med till exempel överbliven bechamel.
Kategori: middag
Ursprung: veganskt
Portioner: 4
Ingredienser
  • 2 dl havregrädde
  • 2 dl mandelmjölk eller annan växtbaserad dryck
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk smör
  • 50 g smältbar vegansk ost
  • 1-2 dl pesto beroende på vad du använder för pesto
  • 150 g coctailtomater
  • 0,5 tsk salt
Gör så här:
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Riv osten och dela tomaterna på mitten.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och rör ner mjölet. Låt puttra i någon minut.
  4. Blanda i havregrädde, mandelmjölk, ost, pesto och salt och låt koka tills såsen tjocknat.
  5. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.
  6. Ångkoka under tiden de delade tomaterna.
  7. Blanda såsen med pastan och tillsätt sedan de ångkokta tomaterna.
  8. Servera och toppa gärna med pinjenötter.

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Krämig pestopasta med ångkokta tomater
Följ:
Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!