En av sakerna jag ser fram emot mest när det börjar närma sig jul är allt som har med pepparkakor att göra. En av mina absolut favoriter är en mjuk pepparkakan.

Kan innehålla annonslänkar
Saftig, vegansk och perfekt till julfikat
Det här receptet är helt himmelskt, jag fick använda all disciplin jag hade för att inte mumsa i mig allt på en gång!
Innan jag började baka var jag lite delad i om jag skulle använda lingonsylt i receptet, men efter många om och men bestämde jag mig för att göra det. Det var förmodligen det bästa beslutet jag tagit på länge för guuuud så gott det blev! Hädanefter kommer jag förmodligen alltid använda lingonsylt när jag gör en mjuk pepparkaka!

Superenkel att baka
Om du bara ska baka en sak till julen, se då till att baka en mjuk pepparkaka!
Förutom att den här mjuka pepparkakan är oemotståndligt god är den dessutom superlätt att göra. Man blandar i princip bara ingredienserna, ställer in i ugnen och låter kakan gräddas. Mycket lättare än så blir det inte!
Är du sugen på fler julrecept? Det hittar du här.

- 4,5 dl vetemjöl
- 2,5 dl strösocker
- 4 tsk kanel
- 4 tsk mald ingefära
- 1,5 tsk mald kryddnejlika
- 4 tsk bakpulver
- 100 g växtbaserat smör
- 2 dl växtbaserad grädde
- 1,5 dl lingonsylt
- matfett och ströbröd till formen
- Sätt ugnen på 175°c.
- Smörj och bröa formen.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Smält smöret.
- Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda tills det inte är några klumpar.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter.
- Testa med en provsticka som ska komma ut ren när kakan är klar.
Toppa gärna med floursocker och lingon.

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.
Kan man ersätta smöret mot tillexempel kokosolja?
Författare
Nja, jag skulle rekommendera att använda växtbaserat smör till detta recept. 🙂