fbpx
6   98
10   90
15   137
7   145
9   154
24   269
29   343
41   425
22   331
14   271

Mjuk pepparkaka (äggfri och vegansk)

En av sakerna jag ser fram emot mest när det börjar närma sig jul är allt som har med pepparkakor att göra. En av mina absolut favoriter är en mjuk pepparkakan.

mjuk pepparkaka, vegansk pepparkaka, pepparkaka med lingonsylt, julbak, vegansk julfika, vegansk muk pepparkaka, matfotografi, food, photography, gingerbread, vegan gingerbread

Kan innehålla annonslänkar

Saftig, vegansk och perfekt till julfikat

Det här receptet är helt himmelskt, jag fick använda all disciplin jag hade för att inte mumsa i mig allt på en gång!

Innan jag började baka var jag lite delad i om jag skulle använda lingonsylt i receptet, men efter många om och men bestämde jag mig för att göra det. Det var förmodligen det bästa beslutet jag tagit på länge för guuuud så gott det blev! Hädanefter kommer jag förmodligen alltid använda lingonsylt när jag gör en mjuk pepparkaka!

mjuk pepparkaka, vegansk pepparkaka, pepparkaka med lingonsylt, julbak, vegansk julfika, vegansk muk pepparkaka, matfotografi, food, photography, gingerbread, vegan gingerbread

Superenkel att baka

Om du bara ska baka en sak till julen, se då till att baka en mjuk pepparkaka!

Förutom att den här mjuka pepparkakan är oemotståndligt god är den dessutom superlätt att göra. Man blandar i princip bara ingredienserna, ställer in i ugnen och låter kakan gräddas. Mycket lättare än så blir det inte!

Är du sugen på fler julrecept? Det hittar du här.

5 från 2 röster
mjuk pepparkaka, vegansk pepparkaka, pepparkaka med lingonsylt, julbak, vegansk julfika, vegansk muk pepparkaka, matfotografi, food, photography, gingerbread, vegan gingerbread
Mjuk pepparkaka med lingonsylt
Prep Time
10 minuter
Tillagning
50 minuter
Total Time
1 t
 
Fantastiskt god, saftig mjuk pepparkaka med en lyxig känsla. Perfekt att bjuda på till adventfikan!
Kategori: Bakverk, Veganska bakverk
Ursprung: veganskt
Servings: 12
Calories: 322.77 kcal
Ingredients
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 tsk kanel
  • 4 tsk mald ingefära
  • 1,5 tsk mald kryddnejlika
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g växtbaserat smör
  • 2 dl växtbaserad grädde
  • 1,5 dl lingonsylt
  • matfett och ströbröd till formen
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°c.
  2. Smörj och bröa formen.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Smält smöret.
  5. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda tills det inte är några klumpar.
  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter.
  7. Testa med en provsticka som ska komma ut ren när kakan är klar.
Noteringar

Toppa gärna med floursocker och lingon.

Näringsinnehåll
Mjuk pepparkaka med lingonsylt
Storlek per portion
Kalorier 322.77 Kalorier från fett 79
% dagligt intag*
Fat 8.81g14%
Mättat fett 1.79g11%
Natrium 96.99mg4%
Kalium 220.15mg6%
Carbohydrates 57.53g19%
Fiber 1.63g7%
Socker 26.06g29%
Protein 4.2g8%
Vitamin A 298.08IU6%
Kalcium 73.03mg7%
Järn 1.99mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
mjuk pepparkaka, vegansk pepparkaka, pepparkaka med lingonsylt, julbak, vegansk julfika, vegansk muk pepparkaka, matfotografi, food, photography, gingerbread, vegan gingerbread

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Följ:
Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
6   98
10   90
15   137
7   145
9   154

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!