
Veganska saffransmuffins till julfikat
Är du sugen på något både gott och snabbt till julfikat? Då borde du prova mina veganska saffransmuffins! Här hemma blev de en hit på en gång!
Ibland vill man bara frossa i gottigheter, visst är det väl så? Vad är då bättre än att smaka på lite (eller mycket) frosting på en god och saftig saffransmuffins?
Jag har fått lite av en dille på saffran just nu, vill ha det i precis allt; bakverk, bröd, grytor, soppor… Men det är ju SÅ himla gott!
Vill du ha fler recept som passar bra till julen? KLICKA HÄR för att se alla julrecept!

Saffransmuffins med vit chokladfrosting
Ingredienser
Saffransmuffins
- 150 g växtbaserat margarin
- 1 g malen saffran
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl havregrädde
- 0,5 dl aquafaba (kikärtsspad)
Vit chokladfrosting
- 100 g rumstempererat smör
- 50 g vit choklad (vegansk)
- 4 dl florsocker
- 1 krm salt
Gör så här:
Saffransmuffins
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Häll i saffranen* och blanda tills saffranen är upplöst.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt havregrädde, smör och aquafaba och blanda tills du har en slät smet.
- Fördela i muffinsformar och grädda i 15-18 minuter.
- Låt svalna och toppa med frosting.
Frosting
- smält chokladen över vattenbad
- Häll alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp tills allt är väl blandat**.
Anteckning
Nutrition
Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att tagga mig (@wondervegan) så jag inte missar det.

Tack för ett jättebra recept , de blev så goda .
Gjorde dock ingen frosting.
Väldigt goda !!!