Det här receptet på pumpasoppa är SÅ lätt att göra och en av mina absoluta favoritsoppor. Soppan är lite sötare än många andra soppor eftersom pumpan ger mycket sötma.

Höstens hösten närmar sig med stormsteg, inte bara färgsprakande löv och svalare temperaturer, utan även en välkomnande skörd av läckra grönsaker. En av de mest mångsidiga grönsakerna denna säsong är pumpa, som inte bara ger oss dekorationer till Halloween utan också fantastiska smakupplevelser. Idag ska vi ta oss en närmare titt på en klassisk rätt som aldrig går ur tiden: pumpasoppa!
Pumpasoppan är en rustik och värmande soppa som passar utmärkt för att njutas under kyliga höstdagar. Dess naturliga krämighet och djupa smak gör den till en favorit hos både stora och små. Dessutom är den fullpackad med näring, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för att ge kroppen lite extra energi.
De mest använda pumpasorterna till soppa är hokkaido, butternut eller muskotpumpa, men du kan också experimentera med olika varianter för att hitta din personliga favorit. I det här receptet har jag använt en butternutpumpa.

En nyttig soppa
Pumpasoppan är inte bara otroligt god, den är också rik på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Den är dessutom vegansk och passar perfekt de allra flesta med .
Så, varför inte ta tillfället i akt och prova denna läckra höstdelikatess? Servera denna pumpasoppa som en förrätt eller tillsammans med en fräsch sallad för en fullvärdig måltid. Låt oss välkomna hösten med en skål fylld av värme och godhet!
Vill du ha fler recept på goda soppor? Klicka här!

Värmande pumpasoppa
Ingredienser
- 1 pumpa eller squash (ca 1 kg)
- 2 potatisar
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 krm malen ingefära
- 400 ml kokosmjölk
- 500 ml vatten
- 1 kub grönsaksbuljong
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk gurkmeja
- 0,5 tsk koriander
- Salt
- Peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela pumpan på mitten och gröp ut kärnorna.
- Borsta pumporna med lite olivolja och lägg på bakplåtspapper på en plåt och grädda i ca 40 minuter.
- Under tiden, skala och dela potatisen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i lite olivolja i en stor gryta. Häll i vatten, buljong, kryddor och potatis och låt puttra i ca 10 minuter.
- När pumpan är mjuk, gröp ur fruktköttet med en sked och lägg i grytan, tillsätt kokosmjölken och låt puttra i 10 minuter.
- Mixa medstavmixer till en slät soppa.
- Smaka av med salt och peppar och toppa gärna med pumpakärnor, krutonger och färsk persilja vid servering.
Nutrition
Har du provat det här receptet på pumpasoppa? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.
