Något som saknats här ett tag är ett riktigt pangrecept på en vegansk cheesecake. Den här är smaksatt med vanilj och aprikos och har ett härligt täcke av persika.

Krämig vegansk cheesecake
Det här är ett av de bakverk som jag fått mest komplimanger för när jag bjudit på, och det förstår jag verkligen. Den är SÅ god! Sist jag bjöd på den var på min mamams 60-årskalas, och den gillades av både stora och små.
Cheesecake är en av de godaste bakverken jag vet, speciellt när den är så där riktigt krämig. Och det är den här verkligen. För att få till krämigheten använder jag vegansk vispgrädde och färskost som jag viskar fluffig tillsammans med resten av ingredienserna.
HÄR hittar du fler recept på veganska bakverk.

Försök att använda mogna och saftiga persikor till toppingen. Om du inte hittar några mogna kan du hälla i lite vatten i grytan när du gör toppingen och låta dem puttra tills de är mjuka. När jag har gjort det har det tagit allt från 30-90(!) minuter. Därför ser jag numera till att alltid använda så mjuka persokor som möjligt.

Vegansk cheesecake med persika
Ingredienser
Botten:
- 150 g digestivekex
- 50 g växtbaserat margarin
Cheesecake:
- 1,5 dl osötad växtbaserad vispgrädde (jag använder den vita från oatly)
- 300 g växtbaserad färskost
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk aprikosmarmelad
- 1 dl florsocker
Topping:
- 400 g persika
- 2 msk brunt socker
- 1 msk majsstärkelse
- 1 msk citronjuice
- 1,5 krm kanel
- 0,5 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Smält smöret.
- Mixa digestivekex till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa tills allt är blandat.
- Klä en form i bakplåtspapper. Häll i digestiven och platta till hårt med baksidan av en sked så att de bildar en fast botten.
- Häll alla ingredienser till Cheesecaken i en bunke och vispa med elvisp tills du har en fluffig smet. Det kan ta ett par minuter.
- Häll smeten i formen, se till att den är lika hög i hela formen. Ställ i kylen i minst 2 timmar eller tills den har stelnat. Har du bråttom kan du ställa den i frysen en stund.
- Skala och dela persokorna och ta bort kärnorna. Dela i klyftor.
- Lägg persikor i en gryta tillsammans med resten av ingredienserna till toppingen. Rör om så att allt blandas. Ha toppingen under omrörning på medelhög värme i ca 20 minuter, tills persikorna har gett ifrån sig lite saft och är mjuka.
- Låt toppingen svalna.
- Häll toppingen på cheesecaken och ställ i kylskåp i minst 30 minuter innan servering för att toppingen ska stelna.
- Ta ut cheesecaken ut formen och sär upp i bitar vid servering.
Anteckning
Förvara i kylskåp i en lufttät behållare i upp till 3 dagar.
Cheesecaken går bra att frysa, men låt den tina i kylskåp under natten innan den serveras.
Nutrition
Har du provat det här receptet på vegansk cheesecake? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Den här är heeeelt magisk!! Godaste cheesecaken jag provat 😀