fbpx
6   111
13   63
10   35
7   56
6   48
15   140
5   79
10   91
3   95
6   141

Vegansk cheesecake med persikotäcke

Något som saknats här ett tag är ett riktigt pangrecept på en vegansk cheesecake. Den här är smaksatt med vanilj och aprikos och har ett härligt täcke av persika.

Vegansk persikocheesecake cheesecakepersika

Krämig vegansk cheesecake

Det här är ett av de bakverk som jag fått mest komplimanger för när jag bjudit på, och det förstår jag verkligen. Den är SÅ god! Sist jag bjöd på den var på min mamams 60-årskalas, och den gillades av både stora och små.

Cheesecake är en av de godaste bakverken jag vet, speciellt när den är så där riktigt krämig. Och det är den här verkligen. För att få till krämigheten använder jag vegansk vispgrädde och färskost som jag viskar fluffig tillsammans med resten av ingredienserna.

HÄR hittar du fler recept på veganska bakverk.

Vegansk persikocheesecake cheesecakepersika

Försök att använda mogna och saftiga persikor till toppingen. Om du inte hittar några mogna kan du hälla i lite vatten i grytan när du gör toppingen och låta dem puttra tills de är mjuka. När jag har gjort det har det tagit allt från 30-90(!) minuter. Därför ser jag numera till att alltid använda så mjuka persokor som möjligt.

Vegansk persikocheesecake cheesecakepersika

Vegansk cheesecake med persika

Denna härligt krämiga cheesecake med ett täcke av persika är helt ljuvligt god och passar perfekt till festen!
5 from 2 votes
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Tid i kyl 2 timmar
Total tid 2 timmar 30 minuter
Portioner 8
Kalorier 2393 kcal

Ingredienser
  

Botten:

  • 150 g digestivekex
  • 50 g växtbaserat margarin

Cheesecake:

  • 1,5 dl osötad växtbaserad vispgrädde (jag använder den vita från oatly)
  • 300 g växtbaserad färskost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk aprikosmarmelad
  • 1 dl florsocker

Topping:

  • 400 g persika
  • 2 msk brunt socker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk citronjuice
  • 1,5 krm kanel
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här:
 

  • Smält smöret.
  • Mixa digestivekex till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa tills allt är blandat.
  • Klä en form i bakplåtspapper. Häll i digestiven och platta till hårt med baksidan av en sked så att de bildar en fast botten.
  • Häll alla ingredienser till Cheesecaken i en bunke och vispa med elvisp tills du har en fluffig smet. Det kan ta ett par minuter.
  • Häll smeten i formen, se till att den är lika hög i hela formen. Ställ i kylen i minst 2 timmar eller tills den har stelnat. Har du bråttom kan du ställa den i frysen en stund.
  • Skala och dela persokorna och ta bort kärnorna. Dela i klyftor.
  • Lägg persikor i en gryta tillsammans med resten av ingredienserna till toppingen. Rör om så att allt blandas. Ha toppingen under omrörning på medelhög värme i ca 20 minuter, tills persikorna har gett ifrån sig lite saft och är mjuka.
  • Låt toppingen svalna.
  • Häll toppingen på cheesecaken och ställ i kylskåp i minst 30 minuter innan servering för att toppingen ska stelna.
  • Ta ut cheesecaken ut formen och sär upp i bitar vid servering.

Anteckning

Jag har använt en 22cm brödform i detta recept.
Förvara i kylskåp i en lufttät behållare i upp till 3 dagar.
Cheesecaken går bra att frysa, men låt den tina i kylskåp under natten innan den serveras.

Nutrition

Kalorier: 2393kcalCarbohydrates: 272gProtein: 36gFat: 146gMättat fett: 39gFleromättat fett: 21gEnkelomättat fett: 23gTransfett: 7gNatrium: 2417mgKalium: 902mgFiber: 33gSocker: 151gVitamin A: 1652IUVitamin C: 26mgKalcium: 600mgJärn: 12mg
Har du provat det här receptet?Lämna en kommentar och berätta va du tyckte!

Har du provat det här receptet på vegansk cheesecake? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Vegansk persikocheesecake cheesecakepersika
Följ:
Dela

1 kommentar

  1. Stina
    22nd augusti 2023 / 16:32

    Den här är heeeelt magisk!! Godaste cheesecaken jag provat 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Instagram
6   111
13   63
10   35
7   56
6   48

Följ på Instagram

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!