fbpx
6   111
13   63
10   35
7   56
6   48
15   140
5   79
10   91
3   95
6   141

Salamipasta – Pasta med kryddig salamisås (vegansk)

Häromdagen gjorde jag en salamipasta med en så himla god sås med salami och oliver, vegansk så klart! Salami är något jag tycker används alldeles för sällan i matlagning, det är så otroligt gott! För att det inte ska vara som vilken salamisås som helst har jag gett den lite extra djup genom att använda brandy som en av smaksättningarna. Lite av ett wildcard, men det blev SÅ himla gott!

Inlägget kan innehålla annonslänkar.

Kryddig salamisås salamipasta

Fantastisk vegansk salami

Något jag tyckt varit ganska svårt att hitta under mina år som vegan är en bra vegansk salami. Till att börja med så har utbudet varit ganska litet, framförallt i vanliga butiker. Men jag tycker även att de som funnits varit vanska dåliga. De har varit smaklösa och sladdriga och inte alls så trevliga.

Den här salamin från Vegesmak tar verkligen vegansk salami till en helt ny nivå. I det här receptet på salamipasta pasasade den verkligen så himla bra! Den är fast, smakrik och alldeles underbar! Jag har använt den både i matlagning och på mackan och jag älskar den verkligen!

Vill du ha fler middagstips? Klicka här!

vegansk salami
Kryddig salamisås salamipasta

Salamipasta – Pasta med smakrik salamisås

En god och smakrik pastasås som passar alla tillfällen.
5 from 1 vote
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 2
Kalorier 516 kcal

Ingredienser
  

  • 200 g växtbaserad salami *
  • 0,5 gul lök
  • 15 ml brandy
  • 200 g krossade tomater
  • 1 dl havregrädde
  • 10 g hackad basilika
  • 0,5 tsk socker
  • 50 g urkärnade oliver
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:
 

  • Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
  • Skala och hacka löken. Stek i olja i ett par minuter.
  • Tärna salamin och stek med löken i ytterligare ett par minuter, tills den börjar få lite yta.
  • Tillsätt brandyn.
  • Häll i havregrädde, basilika, krossade tomater och socker, blanda och låt puttra i ca 10 minuter.
  • Skiva oliverna och häll i såsen när det är ca 2 minuter kvar.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda med den nykokta pastan och servera direkt.

Nutrition

Kalorier: 516kcalCarbohydrates: 32gProtein: 15gFat: 36gMättat fett: 6gFleromättat fett: 17gEnkelomättat fett: 13gKolesterol: 2mgNatrium: 2020mgKalium: 551mgFiber: 8gSocker: 13gVitamin A: 585IUVitamin C: 12mgKalcium: 109mgJärn: 5mg
Har du provat det här receptet?Lämna en kommentar och berätta va du tyckte!

Har du provat det här receptet på vegansk salamipasta? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Kryddig salamisås salamipasta
Följ:
Dela

1 kommentar

  1. Anette Hansson
    19th juli 2023 / 18:21

    Så god salami. Detta är en supergod pastasås med härlig salamismak. Testa!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Instagram
6   111
13   63
10   35
7   56
6   48

Följ på Instagram

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!