Visst är väl veganska julköttbullar ett måste till julbordet? Det tycker i alla fall jag. De här bullarna är gjorda på en helt vanlig formbar färs, kryddad med julkryddor. SÅ himla gott!
Inlägget innehåller annonslänkar.

En fantastisk vegansk julköttbulle
De passar till julbordet, till köttbullemackan eller att äta precis som de är. Jag föredrar att göra mina veganska julköttbullar ganska små, som delikatessköttbullar. Men du gör dom så klart precis så som du tycker om dom.
Under många år har jag ätit helt vanliga vegobollar till julen, så det var verkligen på tiden att jag gick över till julköttbullar. För wow så gott det är! Det här är helt klart en tradition som är här för att stanna!
Här hittar du fler veganska julrecept.

Veganska julköttbullar
Ingredienser
- 850 g formbar färs
- 1,5 msk dijonsenap
- 1,5 tsk malen kryddpeppar
- 0,5 tsk kryddnejlika
- 0,5 tsk svartpeppar
- 1 tsk lökpulver
- 2 msk brynt schalottenlökfond
- 2 msk flytande margarin (veganskt)
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser i en bunke.
- Forma till små bollar.
- Stek i flytande margarin på medelhög värme tills bollarna fått fin färg.
Nutrition
Har du provat det här receptet på veganska julköttbullar? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.
Och till den eviga frågan, varför kallar jag det för julKÖTTbullar när de inte är gjorda av kött? I ärlighetens namn så kallar jag det oftast inte så. Däremot är det otroligt många som söker på det. Så för att alla de som söker efter deganska köttbullar ska hitta receptet har jag valt en rubrik som just denna.
