fbpx
9   146
24   264
24   336
41   424
22   330
14   272
24   325
17   245
22   288
15   250

Spagetti bolognese med tofu

Gå till receptSkriv ut receptet

vegansk pasta bolognese med tofu

Spagetti bolognese med en twist

Få pastarätter är så uppskattade som en bra bolognese, ofta är det en av de rätter som barn verkligen tycker om och som de allra flesta av oss har minnen av från vår barndom. Att det är en populär rätt hos barnen behöver inte betyda att den inte är lika uppskattad även hos vuxna och det här blev utan tvekan en hit för mig.

Jag har gjort bologneser på quornfärs, soyafärs, linser och bönor och tyckt att de har varit helt okej, en del till och med bra, men sanningen är att ingen av dom har varit ens i närheten av så god som den här. Eftersom tofun i sig är ganska smaklös och enligt mig till och med tråkig har jag länge dragit mig från att använda den i någon större utsträckning, men ju mer jag lär mig att använda tofu och kommer in i tankesättet kring hur man kan tillaga den desto mer tycker jag om det.

vegansk pasta bolognese med tofu

En pastarätt för alla dagar

En vegansk, tofubaserad bolognese är både smidig och relativt billig att göra och passar bra att göra både som storkok och några få portioner. Den smakar precis lika bra dagen efter och fungerar därför utmärkt att ha även som lunch till jobbet eller att värma hemma dagen efter.

Pasta är en riktig go-to rätt när jag vill ha något gott och smidigt. Förutom den här bolognesen bjuds det titt som tätt på en krämig avokadopasta här hemma och ibland en tomatpasta med cashewnötter. De är båda supersmidiga att tillaga och är både smakrika och mättande.

vegansk pasta bolognese med tofu

Alternativ till tofun

Men, tillbaks till bolognesen. Den här är som sagt gjord på tofu, men om du av någon anledning inte kan eller vill äta tofu eller soyaprodukter går det så klart bra att byta ut tofun mot till exempel seitan, bönor, quorn eller något annat som du föredrar framför tofu. Prova dig fram och experimentera tills du hittar vad som passar bäst för just dig!

vegansk pasta bolognese med tofu

0 från 0 röster
Spagetti bolognese med tofu
Prep Time
10 minuter
Tillagning
20 minuter
Total Time
30 minuter
 
God och smakrik spagetti bolognese gjord på tofu och körsbärstomater.
Kategori: Lunch, middag
Ursprung: italienskt, veganskt
Servings: 2 portioner
Calories: 214 kcal
Ingredients
  • 1 gullök
  • 200 g tofu
  • 200 g körsbärstomater
  • 400 g krossade tomater jag använde en smaksatt med basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 finriven morot
  • 1/2 chili
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar
Gör så här:
  1. Krama ut vätskan ut tofun och smula den till en grynig massa. Stek i olja tills den har en gyllenbrun färg.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Stek tillsammans med tofun tills löken har mjuknat.
  4. Tillsätt krossade tomater, morot, buljong, tomatpuré, chili och basilika och låt koka i ca 15 minuter.
  5. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på paketet.
  6. Lägg i tomaterna och låt koka i ett par minuter till.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med färsk basilika och toppa om du vill med bjäst eller vegansk riven ost.
Näringsinnehåll
Spagetti bolognese med tofu
Storlek per portion
Kalorier 214 Kalorier från fett 54
% dagligt intag*
Fat 6g9%
Mättat fett 1g6%
Natrium 641mg28%
Kalium 1037mg30%
Carbohydrates 31g10%
Fiber 8g33%
Socker 16g18%
Protein 14g28%
Vitamin A 6465IU129%
Vitamin C 55mg67%
Kalcium 226mg23%
Järn 4mg22%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

vegansk pasta bolognese med tofu

Följ:
Share:

2 Kommentarer

  1. Louise
    18th februari 2019 / 18:58

    Vilken typ av tofu använder du?

    • andreahansson
      Författare
      22nd mars 2019 / 08:31

      Hej och ursäkta mitt jättesena svar!
      Till den här använder jag en fast tofu, vanligtvis en från Yipin men all fast tofu funkar fint. Berätta gärna vad du tyckte om du provat receptet 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
9   146
24   264
24   336
41   424
22   330

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!