fbpx
4   99
14   96
77   572
34   477
64   667
30   592
60   777
27   526
51   577
40   453

Vegansk honung (maskrossirap)

Om du äter växtbaserat och saknar honung är det här receptet på vegansk honung för dig! Med det här receptet kan du antingen göra en klassisk söt honung som smakar väldigt likt riktig honung, eller göra en lite friskare variant med smak av citron.

Inlägget kan innehålla annonslänkar.

Vegansk honung maskroshunung maskrossirap recept med maskrosor

Vad smakar vegansk honung?

Vet du vad? Innan jag gjorde min första maskroshonung (eller maskrossirap) hade jag aldrig smakat på det och var ganska skeptisk. Den enda smak jag förknippade med maskrosor var den beska smaken från saften från stjälken. Jag hade inte haft en tanke på att man ens kunde använda maskrosor för att göra något så sött som honung.

När jag hade gjort min första burk och skulle ta det första lilla smakprovet blev jag SÅ glad! Smaken var så otroligt lik riktig honung och det såg ut som honung i både färgen och konsistensen. En fullträff helt enkelt.

Vill du prova fler recept med maskrosor? Här finns ett kanongott recept på en maskrosmarmelad med citron och ingefära.

Vegansk honung maskroshunung maskrossirap recept med maskrosor
Maskroshonung (vegansk honung)
Prep Time
30 minuter
Tillagning
1 t 20 minuter
Total Time
1 t 50 minuter
 

Ett veganskt alternativ till honung gjord på maskrosblomman. Har en tydlig smak av honung och om du vill, en friskhet av citron.

Kategori: Breakfast, Tillbehör
Ursprung: veganskt
Servings: 2 burkar (ca 8 dl)
Ingredients
  • 100 g maskrosblad de gula bladen från blommorna
  • 6 dl vatten
  • 1 citron citronzest + ev. citronjuice
  • 1 liter strösocker
Gör så här:
  1. Dra bort de gula bladen från blommorna tills du har ca 100g blomblad.
  2. Skölj blombladen i kallt vatten och plocka bort eventuella småkryp.
  3. Lägg blombladen samt citronzest från en citron i en gryta och häll i 6 dl vatten.
  4. Koka upp och låt skjuda på låg värme i ca 20 minuter.
  5. Låt svalna och sila sedan bort bladen och häll vätskan i en ny, ren gryta.
  6. Häll i sockret och eventuellt juicen från 0.5-1 citron beroende på hur mycket syrleihet du vill ha. Vill du bara he an klassisk, söt honung kan du skippa citronjuicen helt.
  7. Låt koka i ca 60 minuter, tills honungen börjar tjockna. Tänk på att den blir ganska mycket tjockare/hårdare när den svalnar, så den ska vara ganska lättrinnande.
  8. Häll upp i rena, gärna varma, burkar.
  9. Låt svalna något innan du stänger locket.
  10. Oöppnad burk föfrvaras mörkt och svalt, öppnad burk förvaras i kylskåp.

Har du provat det här receptet på vegansk honung? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Vegansk honung maskroshunung maskrossirap recept med maskrosor
Följ:
Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Instagram
4   99
14   96
77   572
34   477
64   667

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!