fbpx
4   45
1   69
11   82
17   253
2   154
9   171
2   118
5   121
8   97
4   89

Vegansk janssons frestelse

Under många år har jag ätit en helt vanlig ptatisgratäng iställen för en vegansk janssons frestelse till jul. Nu är det slut med det! Jag har valt att göra det här receptet helt utan något som ersätter fisken, utan har istället använt ett gäng juliga kryddor som ger en riktigt god Veganssons.

Inlägget innehåller annonslänkar!

Vegansk janssons frestelse veganssons

Vegansk janssons frestelse med juliga kryddor

Visst är väl janssons frestelse ett måste på julen? Eller veganssons som vi brukar kalla det. Jag vill åtminstone ha någon form av potatis i ugn till julen. I år bestämde jag mig för att göra en vegansk variant och velade fram och tillbaks innan jag bestämde mig för att inte ersätta fisken med något.

Istälet har jag kryddat min janssons med juliga kryddor som kardemumma och kryddnejlika och använt soltorkade tomater för lite extra sälta och smak. Jag tycker att den är supergod! Och den fick också minst sagt godkänt av mina vänner som fick börja äta julmat redan i september.

Här hittar du fler veganska julrecept.

Vegansk janssons frestelse veganssons

Vegansk janssons frestelse

Visst är väl janssons ett riktgit måste till julmiddagen? Jag har valt att göra det här receptet helt utan något som ersätter fisken, utan har istället använt ett gäng juliga kryddor som ger en riktigt god Veganssons.
No ratings yet

Ingredienser
  

  • 1,5 kg potatis
  • 4 dl havregrädde
  • 50 g strimlade soltorkade tomater
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk peppar
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk kryddnejlika
  • En nypa muskot
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här:
 

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skala och dela potatisen i små stavar, jag brukar använda en mandolin för att få samma storlek på stavarna.
  • Blanda havregrädde, kryddor och majsstärkelse i en bunke.
  • Varva potatis och soltorkade tomater i en ugnssäker form.
  • Häll över gräddblandningen och strö över ströbrödet.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter eller tills potatisen är färdig. Om det börjar bli bränt på toppen kan du lägga över aluminiumfolie.
  • Låt stå i några minuter innan servering.
Har du provat det här receptet?Lämna en kommentar och berätta va du tyckte!

Har du provat det här receptet på vegansk janssons frestelse? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att tagga mig (@wondervegan) så jag inte missar det.

Följ:
Dela

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Instagram
4   45
1   69
11   82
17   253
2   154

Följ på Instagram

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!