fbpx
5   54
2   75
11   87
17   256
2   157
10   173
2   120
5   122
8   98
4   91

Vegansk sill på aubergine – 3 olika sorter

Idag ska ni få recept på inte mindre än 3 olika sorters vegansk sill, gjord på aubergine. 150g aubergine räcker för att göra en av sillana, så vill du göra alla tre behöver du tredubbla mängden aubergin och lag.

Inlägget kan innehålla annonslänkar.

Vegansk västkustsill på aubergine

Vegansk sill – en högtidlig klassiker

Finns det något mer svenskt än att äta sill till jul och midsommar? Jag tror inte det va!? Innan jag blev vegan åt jag inte sill, så första gången jag skulle gör veganks sill kändes det allt annat än naturligt. Jag visste ju knappt ens vad det skulle smaka. Men, jag gillade tanken på att kunna äta något som liknar det som så många talar så gott om.

Den första sillen jag gjorde på aubergine var en senapssill jag gjorde till en midsommarfest med släkten för många år sedan. På den tiden gillade jag inte heller senap, så varför jag gjorde just en senapssill kan jag inte svara på. Idag tycker jag faktiskt att det är den godaste av alla. Nej men alltså, mums säger jag bara!

Fast att det var första försöket så gjorde auberginesillen succé hos släkten, och efter det har jag gjort den många gånger. Självklart utökade jag även med fler sorters sill, och det här är mina tre favriter. Men nog pratat om mig, vilken är din favorit?

Här hittar du fler veganska julrecept!

Vegansk västkustsill på aubergine
Vegansk västkustsill på aubergine

3 sorters vegansk sill på aubergine

De här veganska sillarna har jag gjort och bjudit på under många år och de var en av de första veganska sakerna jag började ta med mig till jul och midsommar för att bjuda släkt och vänner på. I alla recepten har jag använt aubergine istället för sill, men vill vi ha något annat, som till exempel tofu, kan du så klart använda det.
No ratings yet
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 4
Kalorier 653 kcal

Ingredienser
  

  • 0,5 aubergine (ca 150g)

Lag:

  • 2 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl socker
  • 3 st lagerblad
  • 7 st kryddpepparkorn

Senapssill:

  • 1 dl rapsolja
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl hackad dill (jag brukar använda frusen)
  • Salt

Västkustsill:

  • 1 dl vegansk majonnäs
  • 1 dl vegansk creme fraise
  • 3 msk tångkaviar
  • 1 msk citronjuice
  • 0,5 msk citronzest
  • 0,5 rödlök (finhackad)
  • 0,5 dl hackad dill
  • Salt

Inlagd sill:

  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 rödlök
  • 5 st nejlikor

Gör så här:
 

  • Skala auberginen och skiva den i ca 0,5 cm tjocka skivor. Dela skivorna i ca 2×3 cm stra bitar.
  • Blanda ingredienserna till lagen i en gryta. Lägg i auberginen och koka upp. Låt koka i ca 2 minuter. Låt svalna och ställ i kylen för att dra i minst 3 timmar, gärna över natten.

För senapssill och västkustsill:

  • Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll av lagen från auberginen. Blanda ner auberginen i bunken.
  • Häll up i en burk eller skål och låt gärna stå ett par timmar innan servering.

För inlagd sill:

  • Häll av lagen från auberginen men spara lagen. Skiva eller dela lönen i mindre bitar. Blanda aubergine, lök, dill och nejlika i en burk. Häll över lagen så den täcker auberginen.

Nutrition

Kalorier: 653kcalCarbohydrates: 52gProtein: 7gFat: 47gMättat fett: 8gFleromättat fett: 17gEnkelomättat fett: 7gTransfett: 0.2gKolesterol: 42mgNatrium: 483mgKalium: 603mgFiber: 4gSocker: 36gVitamin A: 3924IUVitamin C: 50mgKalcium: 137mgJärn: 4mg
Har du provat det här receptet?Lämna en kommentar och berätta va du tyckte!

Har du provat det här receptet på vegansk sill? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Vegansk västkustsill på aubergine
Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Instagram
5   54
2   75
11   87
17   256
2   157

Följ på Instagram

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!