Okej, vet ni hur länge jag har viljat göra en vegansk kålpudding? Huuur länge som helst. Jag kan knappt ens minnas sist jag åt kålpudding, men det är ju så himla gott! Helt klart en favorit bland husmanskost.
Kan innehålla annonslänkar

Kålpudding med gräddsås
Men hallå! Hur gott är det inte med kålpudding då!? Om du är inne här är du ju förmodligen en av de som gillar kålpudding, grattis! När jag smakade på den här blev jag helt lyrisk över hur gott det är och hur mycket jag har saknat det.
Vad passar bättre till en vegansk kålpudding än en riktigt god gräddsås? Allra helst så äter jag min kålpudding med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon. Mums! Till just det här receptet lyckades jag dessutom få till en gräddsås som är precis så som jag vill att en gräddsås ska vara. Jag tycker att det brukar vara så himla svårt att få till riktigt bra veganska såser. Kanske för att jag fortfarande förknippar många såser med den där gräddiga smaken som icke-veganska såser ofta har. Men, den här blev i alla fall helt underbar!
Här hittar du receptet till gräddsåsen som jag hade till.

Vegansk husmanskost
Jag är sjukt svag för husmanskost. Jag var bortskämd med att ha föräldrar som lagar fantastisk mat, däribland husmanskost. Kålpudding har alltid varit en sån sak som jag tyckt om, men jag minns hur det var i skolan, där man nästan blev retad om man tyckte om det. Kålpudding liksom. Men nej, jag tycker helt klart att det är dom som gick miste om något.
Det var bara en tidsfråga innan jag skulle göra en vegansk kålpudding. It’s been a long time coming!


- 0.5 kg vitkål
- ca 3 msk smör växtbaserat
- ca 1 msk sirap
- 300 g färs vegansk
- 1 tsk kinesisk soya
- 1 dl vatten
- salt
- peppar
- Sätt ugnen på 160°C.
- Riv eller skär kålen i mindre bitar och skölj av.
- Stek kålen i rikligt med smör och ringla över sirapen. Stek tills kålen börjar få färg.
- Häll hälften av kålen i en ugnsform och resten i en skål eller bunke.
- Stek färsen i samma stekpanna tills den börjar få en yta, tillsätt vatten, soya, salt och peppar och stek tills ca hälften av vattnet kokat bort.
- Sprid ut färsen över kålen i formen och täck sedan med resten av kålen.
Grädda i ca 30 minuter.
- Koka under tiden potatisen.
Servera med gräddsås, lingonsylt och sallad.

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.
Underbart god..💕👍
Författare
Åh så roligt att höra! Tack snälla för att du delar med dig! 🙂
Jättegod!
Författare
Åh så roligt att höra! Det är en favorit här hemma 😀
Super!
Författare
Vad roligt!