Äntligen ett riktigt bra recept på en vegansk risgrynsgröt. Julen är räddad!
Kan innehålla annonslänkar

Ett måste till julfrukosten
Okej, vi kan väl vara överens om att risgrynsgröt är ett måste till julfrukosten? Risgrynsgröten är en av få saker som hela min familj är överens om att det är ett måste till julen. I år blir det helt klart en vegansk risgrynsgröt som serveras.
I vanliga fall äter jag i princip aldrig gröt, men just till julen känns det så himla mysigt på något sätt. Familjen är samlad, tända ljus och lite extra lyx till frukosten.
Vad har du för måsten till julfrukosten? Vörtbröd? Julost? Och ännu viktigare, har du något som du verkligen vill ha till julfrukosten som du vill ha ett veganskt recept på? Lämna i så fall en kommentar så ska jag göra mitt bästa för att få till ett recept.

Om du gör för mycket risgrynsgröt
En av sakerna som jag gillar med just en vegansk risgrynsgröt är att man alltid kan använda det som blir över till att göra en riktigt god efterrätt; ris à la malta. Smidigt är det också! I med vispad grädde, socken och filéade och delade apelsinklyftor och du är klar.
Att kunna minska matsvinnet och samtidigt få en god efterrätt är helt enkelt en fantastisk kombination. Och om du redan i förväg vet att du kommer vilja ha ris à la malta är det ju bara att göra en dubbel sats av gröten så slipper du dessutom att koka mer. Hur bra!?
Vill du ha ett recept på en vegansk ris à la malta? Det hittar du här!
Vill du ha fler julrecept? Här kan du bläddra bland alla mina julrecept!


- 2 dl grötris (rundkornigt)
- 4 dl vatten
- 1 kanelstång
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk socker
- 2 dl havregrädde
- 4 dl mandeldryck
- 2 msk smör (veganskt)
- Blanda vatten, grötris, salt, socker och en kanelstång i en tjockbottnad gryta.
- Koka upp och låt koka under lock i 10 minuter.
- Tillsätt grädde och mandeldryck, låt koka under lock i ca 40 minuter. Rör om då och då för att förhindra att gröten blir bränd, om du inte använder en non-stickgryta kan du behöva röra om lite oftare.
- Tillsätt smöret och rör om tills smöret är helt smält.
- Låt gärna stå i 10 minuter innan gröten serveras.
Servera till exempel med saftsoppa, toppa med mjölk, kanel och socker eller använd för att göra ris à la malta.

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.