fbpx
17   208
12   173
6   143
12   213
15   279
10   184
9   164
24   274
30   353
42   438

Vegansk rödbetssallad

I år har jag jobbar på lite fler julrecept, ett av recepten som kändes självklara att göra var en vegansk rödbetssallad. Jag har förstått att många inte tycker lika bra om det som jag, men oavsett om man älskar rödbetssallad eller äter det bara för att det hör till julen är det godare med en hemgjord.

Kan innehålla annonslänkar

Vegansk tolkning på ett klassiskt recept

Rödbetssalladen är en klassiker på julbordet, och självklart ska vi ha en vegansk tolkning på klassikern.

En hemgjord vegansk rödbetssallad är både supergod och smidig att göra. Det är inte mycket svårare än att koka och dela rödbetorna och sedan blanda med resten av ingredienserna. Mycket lättare än så blir det inte!

Ju mer recept jag gör helt från grunden, som mina veganska fiskpinnar och veganska kokta ägg, desto mer förstår jag hur lätt det faktiskt är att komma bort helt från halvfabrikat. Nu är jag inget fan av halvfabrikat till att börja med, men att ha börjat göra saker som vegbollar och f*skpinnar själv känns så himla bra. Det känns så bra att veta precis vad som är i maten jag äter.

Det veganska julbordet

Det pratas mer och mer om det veganska julbordet. För några år sedan var det svårt att få tag på en vegansk skinka och ännu svårare att få tag på ersättare till resten av julbordet. Och så ska det ju inte vara, eller hur?

Idag kör vi på en vegansk rödbetssallad, men det är bara början! Jag kommer sakta men säkert fylla på med julrecept här inne allteftersom jag har tid och ork att skapa nya recept. Har du något favoritrecept till julbordet (eller något annat kring jul) som du skulle vilja veganisera? Skicka gärna en kommentar så ska jag göra mitt bästa för att få till ett riktigt bra recept!

Vill du ha fler julrecept? Kika in här så kan du bläddra bland alla mina julrecept.

5 från 1 röst
Vegansk rödbetssallad recept julrecept
Vegansk rödbetssallad
Prep Time
10 minuter
Tillagning
20 minuter
Total Time
30 minuter
 
En klassisk rödbetssallad men vegansk. Perfekt att servera på julbordet eller i en vegbollsbaguett.
Kategori: Julmat, Tillbehör
Ursprung: veganskt
Servings: 6
Calories: 80 kcal
Ingredients
  • 350 g rödbetor
  • 1 dl creme fraiche vegansk
  • 2 msk majonnäs vegansk
  • 2 krm lökpulver
  • 0.5 msk senap
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
Gör så här:
  1. Tvätta rödbetorna, koka sedan i ca 20 minuter. Testa med provsticka, de ska kännas som en färdigkokt potatis, låt dem sedan svalna.

  2. Skala och tärna rödbetorna i önskad storlek.
  3. Blanda i en bunke med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.

  4. Häll upp i skål eller burk, låt gärna stå över natten innan den serveras.
Näringsinnehåll
Vegansk rödbetssallad
Storlek per portion
Kalorier 80 Kalorier från fett 45
% dagligt intag*
Fat 5g8%
Mättat fett 1g6%
Natrium 100mg4%
Kalium 221mg6%
Carbohydrates 8g3%
Fiber 2g8%
Socker 6g7%
Protein 1g2%
Vitamin A 19IU0%
Vitamin C 3mg4%
Kalcium 9mg1%
Järn 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Vegansk rödbetssallad recept julrecept

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept. Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Följ:
Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
17   208
12   173
6   143
12   213
15   279

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!