fbpx
6   111
13   63
10   35
7   56
6   48
15   140
5   79
10   91
3   95
6   141

Vegansk lemon curd

Lemon curd är så himla gott att ha i bakverk, det här är ett recept på en vegansk variant som är klar på under 30 minuter!

vegansk, äggfri lemon curd lemoncurd

Vegansk lemon curd, perfekt i tårtor och bakverk

Lemon curd är en mångsidig skatt i köket. Bred den på rostat bröd eller scones för en uppfriskande frukost. Använd den som fyllning i bakverk som tårtor, muffins eller pannkakor för en överraskande twist. Dessutom kan du förhöja smaken av yoghurt eller gröt med en sked lemon curd. Dessutom så passar den också som fyllning i smördegsinbakningar eller som topping på vaniljglass. För de mer äventyrliga kan den användas som smaksättare i dressingar eller glasyrer till maträtter som sallader eller grillat. Oavsett hur den används, lägger lemon curd till en touch av fräschör och syrlighet i varje rätt.

Självklart är det här recetet helt äggfritt och laktosfritt, vilket gör det perfekt för den som är allergisk.

Utöver den traditionella citronvarianten finns en värld av smaker när det gäller curd. Från passionsfrukt och hallon till mango och blåbär, varje frukt ger en unik smak. Utforska smakrika möjligheter och skapa spännande smakkombinationer.

Här hittar du recept på veganska bakverk.

vegansk, äggfri lemon curd lemoncurd
vegansk, äggfri lemon curd lemoncurd

Vegansk lemon curd (citronkräm)

Krämig och lättlagad vegansk lemon curd. Passar utmärkt att använda i bakverk och tårtor!
5 from 2 votes
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 3 dl
Kalorier 445 kcal

Ingredienser
  

  • 2 citroner
  • 1,5-2 dl strösocker (beroende på hur sura dina citroner är)
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 0,5 dl vatten
  • 70 g växtbaserat smör
  • en nypa salt

Gör så här:
 

  • Blanda majsstärkelse och socker i en kastrull.
  • Pressa citronerna och häll i saften i kastrullen (sila den gärna så du inte får med fruktkött).
  • Häll i vattnet och blanda tills alla klumpar löst sig. Koka upp under omrörning tills vätskan tjocknat.
  • Stäng av värmen och och tillsätt salt och smör. Blanda tills smöret har smält och blandats in ordentligt.
  • Häll upp i en väl rengjord burk och förvara i kylen.

Nutrition

Kalorier: 445kcalCarbohydrates: 72gProtein: 1gFat: 19gMättat fett: 4gFleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 9gNatrium: 224mgKalium: 111mgFiber: 2gSocker: 52gVitamin A: 850IUVitamin C: 38mgKalcium: 27mgJärn: 1mg
Har du provat det här receptet?Lämna en kommentar och berätta va du tyckte!

Har du provat det här receptet på vegansk lemon curd? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Instagram
6   111
13   63
10   35
7   56
6   48

Följ på Instagram

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!