fbpx
5   49
2   71
11   84
17   255
2   156
10   173
2   120
5   122
8   98
4   90

Vinbärsgelé

Hemgjord vinbärsgelé är superenkelt att göra och det är SÅ himla gott. Dessutom kan du ju välja hur söt eller sur du vill ha den. Så himla bra!

Rödvinbärsgelé recept vinbärsgelé

Från bärbusken till vinbärsgelé

Vinbär är en sån där sak som jag nästan alltid planterar när jag flyttar till ett nytt ställe. De är så lättskötta och är så trevliga att ha i trädgården. Egentligen så gillar jag allt ätbart jag kan ha i trädgården. Drömmen vore ju att ha ett stort grönsaksland där jag kan odla allt jag behöver för sommaren, och göra geléer, sylt, saft och annat gott av det som sedan räcker fram till nästa sommar.

Om jag fick bestämma skulle jag fylla mängder av burkar med gelé, sylt och annat gott. Självklart gjorda på sånt jag plockat i trädgården eller skogen. Det är verkligen en dröm jag har, att inte behöva köpa något sånt. En vacker dag ska jag ha ett växthus som förser mig med mat så det räcker året om! Men tills jag har det får jag kanske nöja mig med min vinbärsgelé.

Vill du se fler recept på sånt du kan göra med det ätbara i trädgården och naturen? Klicka här!

Rödvinbärsgelé recept vinbärsgelé

Rödvinbärsgelé

Ett snabbt och enkelt recept på rödvinbärsgelé.
5 from 1 vote
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 dl
Kalorier 407 kcal

Ingredienser
  

  • 500 g röda vinbär
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk agar agar (pulver*)
  • 3,5 dl socker

Gör så här:
 

  • Lägg vinbär och vatten i en kastrull och koka upp. Du behöver inte ta bort stjälkarna på vinbären.
  • När bären börjar bli mjuka, mosa dem så att du får med saften från dom. Koka i ett par minuter.
  • Sila genom en silduk, har du ingen silduk går det bra att sila genom till exempel en ren kökshandduk.
  • Häll över saften i en ren kastrull. Tillsätt agar agar och socker. Koka upp och låt koka i ca 5 minuter.
  • Ta bort eventuellt skum och häll sedan upp på väl rengjorda burkar. Stäng locket och låt svalna helt.
  • Förvara gelén mörkt och svalt. Öppnad burk ska förvaras i kylskåp.

Anteckning

*Går bra att byta ut mot 1dl gelésocker. Minska då mängden socker med 1 dl.

Nutrition

Kalorier: 407kcalCarbohydrates: 104gProtein: 2gFat: 1gMättat fett: 0.02gFleromättat fett: 0.1gEnkelomättat fett: 0.04gNatrium: 3mgKalium: 346mgFiber: 5gSocker: 97gVitamin A: 53IUVitamin C: 51mgKalcium: 43mgJärn: 1mg
Har du provat det här receptet?Lämna en kommentar och berätta va du tyckte!

Har du provat det här receptet på vinbärsgelén? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Rödvinbärsgelé recept vinbärsgelé
Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Instagram
5   49
2   71
11   84
17   255
2   156

Följ på Instagram

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!