fbpx
6   111
13   63
10   35
7   56
6   48
15   140
5   79
10   91
3   95
6   141

Vegansk sockerkaka

En vegansk sockerkaka är bland det smidigaste man kan baka, och enligt mig minst lika god som originalet. Om inte ännu godare! Istället för ägg använder jag i det här receptet aquafaba (kikärtsspad) och kakan blir både fluffig och saftig.

Kan innehålla annonslänkar.

Vegansk sockerkaka äggfri recept

En enkel, vegansk sockerkaka

Sockerkaka är en av de första sakerna jag kan minnas att jag bakade som barn. Det var alltid lika kul när bunken och elvispen åkte fram. Jag visste att då skulle det bakas sockerkaka.

För mig ska en bra sockerkaka vara alldeles lagom söt, fluffig och saftig, och det tycker jag verkligen att den här är. I helgen passade jag på att bjuda min familj och några vänner på fika och sockerkakan var då en självklar favorit!

Förutom att den är god som tusan, är den dessutom lätt att göra. Precis som med en vanlig sockerkaka vispar du aquafaba och socker fluffigt. Sedan vänder du först ner de torra ingredienserna, och till sist vätskan. Lätt som en plätt!

Vill du se fler recept på veganska bakverk? Klicka här!

Vegansk sockerkaka äggfri recept
Vegansk sockerkaka äggfri recept

Vegansk sockerkaka

En riktigt god, saftig vegansk sockerkaka. Passar lika bra att äta precis som den är som att använda till bakelser eller annat som du gör med en helt vanlig sockerkaka.
4 from 3 votes
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 55 minuter
Total tid 1 timme 5 minuter
Portioner 12 bitar
Kalorier 286 kcal

Ingredienser
  

  • 1,5 dl kikärtsspad
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl eller majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g växtbaserat smör
  • 1 dl havredryck (eller annan växtbaserad dryck)
  • Växtbaserat smör och ströbröd till formen.

Gör så här:
 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa kikärtsspad och socker fluffigt.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan ner i kikärtsspader och sockret med en slickepott.
  • Smält smöret. Vänd i smör och havredryck, fortsätt tills du har en slät smet.
  • Smöra och bröa en form och häll i smeten.
  • Grägga mitt i ugnen i ca 55 minuter. Stick ner en provsticka för att se om den är klar. Det ska inte komma med någon smet upp på stickan när kakan är klar.
  • Låt sockerkakan svalna helt innan du tar ut den ur formen.

Nutrition

Kalorier: 286kcalCarbohydrates: 53gProtein: 3gFat: 7gMättat fett: 1gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 3gNatrium: 185mgKalium: 186mgFiber: 1gSocker: 27gVitamin A: 315IUVitamin C: 0.3mgKalcium: 53mgJärn: 1mg
Har du provat det här receptet?Lämna en kommentar och berätta va du tyckte!

Har du provat det här receptet på vegansk sockerkaka? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Vegansk sockerkaka äggfri recept
Följ:
Dela

1 kommentar

  1. Margareta
    23rd augusti 2023 / 20:40

    Jag bakade den här till dottern som är vegan, många av de som var bjudna på fika tyckte den var godare än en ”vanlig” sockerkaka med ägg. Denna kommer vi göra igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Instagram
6   111
13   63
10   35
7   56
6   48

Följ på Instagram

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!