Inte finns det väl någon som inte gillar veganska chocolate chip cookies? Här hemma är det helt klart en favorit på fikabordet! Det här receptet är superenkelt och innehåller bara ingredienser som de flesta redan har hemma. Inga konstigheter helt enkelt!
Inlägget kan innehålla annonslänkar.

Klassiska veganska chocolate chip cookies
Jag har sett oändligt med recept på veganska varianter av chocolate chip cookies och har också provat många av dom. Några har blivit torra, andra för mjuka, en del saknat smak och andra har inte fallit ihop som de ska. Med det här receptet har mina kakor än så länge blivit bra varenda gång. Lite mjuksega i mitten och hårda i kanterna. Och de smakar SÅ himla bra! Lagom söta, lagom salta.
Vill man ha lite extra variation kan du ha hälften mörk och hälften vit choklad, eller blanda i lite hackade nötter i degen.
Temperaturen på smöret gör stor skillnad på slutresultatet och det är viktigt att det är rumstempererat. Om det är för hårt är det svårt att få ihop degen. Både för hårt smör och helt smält smör gör också stor skillnad på slutresultatet.
Här hittar du fler recept på veganska bakverk.


Veganska chocolate chip cookies
Ingredienser
- 100 g växtbaserat margarin (rumstempererat)
- 200 g farinsocker
- 3 msk strösocker
- 50 ml havredryck
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 200 g vegansk choklad
- 0,5 msk flingsalt
Gör så här:
- Lägg smör, farinsocker och strösocker i en bunke och vispa ihop med elvisp. Det ska inte bli fluffigt utan bara precis gå ihop. Tillsätt havredrycken och vispa till en slät smet.
- Tillsätt resten av de torra ingredienserna (förutom chokladen) och vänd ner med en slickepott. Fortsätt tills degen är väl blandad och allt gått ihop. Hacka chokladen och vänd ner i degen.
- Täck degen med plast och låt stå i kylskåp i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela degen i 16 delar och rulla till bollar. Lägg utspritt på bakplåtspapper på en plåt. Tänk på att kakorna flyter ut ganska mycket när de gräddas, känns det för trångt på en plåt, grädda dom istället i två omgångar.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska vara något undergräddade i mitten när du tar ut dom.
- Toppa kakorna med lite flingsalt och låt svalna innan du tar bort dom från bakplåtspappret.
Anteckning
Nutrition
Har du provat det här receptet på vegansk chocolate chip cookies? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.
