Veganska maränger är SÅ himla gott och dessutom busenkelt att göra! Det här receptet har jag använt mig av ett bra tag nu, och jag tycker att resultatet blir fantastiskt!

Perfekta veganska maränger
Perfekt toppiga, krispiga maränger som smälter i munnen. Precis som man vill ha det. Innan jag gjorde veganska maränger för första gången trodde jag att det skulle vara svårt att få till perfekta maränger, men det behöver det verkligen inte vara.
I princip vispar man bara alla ingredienser tills man får en ganska fast marängsmet, spritsar ut på bakplåtspapper och gräddar. Svårare än så behöver det inte vara, och de blir dessutom himelskt goda!
Vill du ha tips på veganska bakverk? Klicka här!
Det här marängreeceptet går lika bra att använda för att göra en vegansk pavlova som för att göra helt vanliga maränger. Notera dock att om du gör pavlova eller större maränger behöver du öka tiden i ugnen. Hur vet man att marängen är färdiggräddad? Om den släpper lätt från bakplåtspappret så är den klar, annars behöver den vara inne en stund till.


Veganska maränger
Ingredienser
- 1 dl kikärtsspad (aquafaba)
- 1 tsk Vitvinsvinäger
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl strösocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader varmluft.
- Häll kikärtsspadet, vitvinsvinägern och vaniljsockter i en bunke.
- Vispa fluffigt med elvisp.
- Tillsätt medan du vispar lite socker i taget tills allt socker är tillsatt. Vispa i ca 5 minuter.
- Spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ca 60 minuter, gör du stora maränger kan de behöva gräddas i 20 minuter extra. Stäng sedan av ugnen men låt marängerna stå kvar i eftervärmen i ytterligare 60 minuter.
- Förvara i en lufttät burk.
Har du provat det här receptet på veganska maränger? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan
