fbpx
6   106
13   63
10   35
7   56
6   48
15   140
5   79
10   91
3   95
6   141

Veganska maränger (med aquafaba)

Veganska maränger är SÅ himla gott och dessutom busenkelt att göra! Det här receptet har jag använt mig av ett bra tag nu, och jag tycker att resultatet blir fantastiskt!

recept på veganska maränger på aquafaba

Perfekta veganska maränger

Perfekt toppiga, krispiga maränger som smälter i munnen. Precis som man vill ha det. Innan jag gjorde veganska maränger för första gången trodde jag att det skulle vara svårt att få till perfekta maränger, men det behöver det verkligen inte vara.

I princip vispar man bara alla ingredienser tills man får en ganska fast marängsmet, spritsar ut på bakplåtspapper och gräddar. Svårare än så behöver det inte vara, och de blir dessutom himelskt goda!

Vill du ha tips på veganska bakverk? Klicka här!

Det här marängreeceptet går lika bra att använda för att göra en vegansk pavlova som för att göra helt vanliga maränger. Notera dock att om du gör pavlova eller större maränger behöver du öka tiden i ugnen. Hur vet man att marängen är färdiggräddad? Om den släpper lätt från bakplåtspappret så är den klar, annars behöver den vara inne en stund till.

recept på veganska maränger på aquafaba
recept på veganska maränger på aquafaba

Veganska maränger

Veganska maränger gjorda på kikärtsspad. Lättlagade, krispiga och smälter i munnen.
No ratings yet
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 timmar
Portioner 60 maränger

Ingredienser
  

  • 1 dl kikärtsspad (aquafaba)
  • 1 tsk Vitvinsvinäger
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl strösocker

Gör så här:
 

  • Sätt ugnen på 100 grader varmluft.
  • Häll kikärtsspadet, vitvinsvinägern och vaniljsockter i en bunke.
  • Vispa fluffigt med elvisp.
  • Tillsätt medan du vispar lite socker i taget tills allt socker är tillsatt. Vispa i ca 5 minuter.
  • Spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i ca 60 minuter, gör du stora maränger kan de behöva gräddas i 20 minuter extra. Stäng sedan av ugnen men låt marängerna stå kvar i eftervärmen i ytterligare 60 minuter.
  • Förvara i en lufttät burk.
Har du provat det här receptet?Lämna en kommentar och berätta va du tyckte!

Har du provat det här receptet på veganska maränger? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan

recept på veganska maränger på aquafaba
Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Instagram
6   106
13   63
10   35
7   56
6   48

Följ på Instagram

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!