fbpx
4   77
3   76
2   55
13   93
4   117
14   106
77   582
32   486
64   668
30   594

Kikärtsgryta med röd curry och kokosmjölk

Kan innehålla annonslänkar

Vegansk kikärtsgryta med currypasta kokosmjölk och basilika

Lättlagad kikärtsgryta

Jag använder mycket kikärtsspad när jag bakar och vet sällan vad jag ska göra med alla kikärtor som blir över. Därför bestämde jag mig för att göra några lättlagade recept med just kikärtor. Sånt som inte är så krångligt eller tidskrävande att göra eftersom jag brukar vara ganska slut efter att ha bakat.

Det första resultatet blev den här kikärtsgrytan som är smaksatt med kokosmjölk, röd curry och basilika. Den är lättlagad, super god och färdig på under 30 minuter. Mycket bättre än så blir det inte!

Vegansk kikärtsgryta med currypasta kokosmjölk och basilika

Häll inte ut spadet!

När du använder kikärtor, spara på spadet! Det är fantastiskt bra att använda istället för ägg i många bakverk.
Innan jag själv började använda kikärtsspad till bakning måste jag erkänna att jag var väldigt skeptisk, men när jag väl provade det så blev jag helt fast. Det är utan tvekan det bästa substitutet till ägg som jag har använt mig av i många bakverk.

Jag har bland annat gjort maränger, cheesecake och kladdkaka med kikärtsspad som har blivit helt magiska!

Vegansk kikärtsgryta med currypasta kokosmjölk och basilika
5 från 7 röster
Vegansk kikärtsgryta med currypasta kokosmjölk och basilika
Kikärtsgryta med röd curry och kokosmjölk
Prep Time
5 minuter
Tillagning
20 minuter
Total Time
25 minuter
 
Lättlagad, smakrik gryta på kikärtor och kokosmjölk.
Kategori: middag
Ursprung: veganskt
Servings: 4
Calories: 308 kcal
Ingredients
  • 400 ml kokosmjölk
  • 400 g kikärtor
  • 1 kruka basilika ca 10 g färska blad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gullök
  • 2 msk röd currypasta
  • 0,5 msk curry
  • 200 g coctailtomater
  • Saften från 1/4 lime
  • Salt
  • Ris
Gör så här:
  1. Koka ris enl. anvisningarna på paketet.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs i olja.
  3. Hacka basilikan och tillsätt tillsammans med kokosmjölk, curry, currypasta och kikärtor. Smaka av med salt.
  4. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter.
  5. Dela tomaterna på mitten och häll i grytan.
  6. Tillsätt saften från 1/4 lime.
  7. Låt koka tills tomaterna är mjuka.
  8. Servera med ris och toppa med färsk basilika

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Vegansk kikärtsgryta med currypasta kokosmjölk och basilika
Följ:
Dela

23 Kommentarer

  1. Sandra
    23rd april 2019 / 22:28

    Jättegott. Min nya favoriträtt

    • andreahansson
      Författare
      24th april 2019 / 08:59

      Åh, gud så roligt att du tyckte om det! Vad glad jag blir 😀

  2. Fredrik
    16th oktober 2019 / 17:20

    Mycket trevligt recept, kan dock tycka att receptet för 2 portioner motsvarar mer i stil med 4 portioner, men blev middag för fyra dagar istället för två så kan väl egentligen inte klaga 🙂

    • andreahansson
      Författare
      17th oktober 2019 / 17:47

      Vad roligt att du gillar det! Det kanske är vi som äter jätteportioner här hemma 😛 Jag ska se över receptet och ändrar eventuellt antalet portioner. Tack för din input! 😀

  3. Mikael
    8th juli 2020 / 09:16

    Lagade denna rätt igår och den föll hela familjen välj smaken. Fru, dotter (14 år) & son (10 år).
    God smak och lättlagat. Receptet som det är nu räckte väl till 4 pers men ingen matlåda dagen efter … 😉

    • andreahansson
      Författare
      28th augusti 2020 / 12:49

      Vad roligt att den gick hem hos hela familjen, det gör mig så glad att höra! Tack för att du delar med dig! 😀

  4. Per-Olov Sönnermo
    19th juli 2020 / 19:37

    En fullträff! Nu blev jag nyfiken att prova flera av dina recept. Grattis.

    • andreahansson
      Författare
      28th augusti 2020 / 12:47

      Vad roligt att höra! Hoppas att du hittar mer som du tycker om 🙂

  5. Eva
    30th juli 2020 / 15:14

    Så gott! Och suveränt på paddlingsturen eftersom alla ingredienser håller sig utan kyla. Vi gjorde couscous till och hade salta jordnötter på som extra piff. 5 personer tryckte i sig dubbel sats.. 😁

    • andreahansson
      Författare
      28th augusti 2020 / 12:46

      Åh men så roligt! Och bra idé att ta med den som matsäck, det ska jag komma ihåg nästa gång jag ska ha med mig mat ut 😀

  6. Stefan
    21st augusti 2020 / 15:35

    Sååå gott och enkelt att göra. Skönt med recept med inte allt för många ingredienser. Kikärtor är så besatt det finns bra recept för !!!!!

    • andreahansson
      Författare
      28th augusti 2020 / 12:44

      Åh så roligt att höra, tack för att du delar med dig! 🙂

  7. Johan
    7th november 2020 / 17:47

    👍👍👍

  8. Karin
    19th januari 2021 / 18:42

    Mycket gott!
    Jag satte i ett par limeblad eftersom jag inte hade färsk lime hemma.
    Dessutom ersatte jag kokosmjölken med I-mat; samma där, hade ingen kokosmjölk.
    Sedan toppade jag anrättningen med de jordnötter jag hade kvar i en påse efter helgen: kungligt!
    Suverän snabbmat!
    Tack för att du delade receptet!

    • andreahansson
      Författare
      8th februari 2021 / 10:47

      Åh så roligt att höra! Och vad kul att det funkade bra även med i-mat och limeblad! Tack för att du delar med dig 😀

  9. Björn
    20th maj 2021 / 21:35

    Riktigt gott och lättlagat! Vi är stora i maten hemma så lagade dubbelt (8 portioner) och det räckte till 6 mål. Testade även att lägga till en paprika och det blev finfint.

    • andreahansson
      Författare
      21st maj 2021 / 15:45

      Åh så roligt att ni gillade receptet! 😀 Och kul med paprika i, det låter gott!

  10. erika
    17th juli 2021 / 00:07

    Jag hade i Hälsans kök Filébitar också, supergott blev det.

    • andreahansson
      Författare
      16th augusti 2021 / 14:51

      Vilken bra idé! Det ska jag prova nästa gång 🙂

  11. Tony
    10th augusti 2021 / 10:30

    Jättegott och enkelt!

    • andreahansson
      Författare
      16th augusti 2021 / 14:50

      Åh så roligt att höra! 😀

  12. Frida
    27th september 2021 / 18:35

    Såååå gott och enkelt! Tog vad vi hade hemma så bytte därför ut tomater mot paprika och utan basilikan men blev supergott det med 👌🏼 absolut en ny snabblagad vardagsfavorit 😍

    • andreahansson
      Författare
      25th oktober 2021 / 11:36

      Men åh så roligt att höra! Det är en storfavorit här hemma också 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Instagram
4   77
3   76
2   55
13   93
4   117

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!