Kan innehålla annonslänkar

Lättlagad kikärtsgryta
Jag använder mycket kikärtsspad när jag bakar och vet sällan vad jag ska göra med alla kikärtor som blir över. Därför bestämde jag mig för att göra några lättlagade recept med just kikärtor. Sånt som inte är så krångligt eller tidskrävande att göra eftersom jag brukar vara ganska slut efter att ha bakat.
Det första resultatet blev den här kikärtsgrytan som är smaksatt med kokosmjölk, röd curry och basilika. Den är lättlagad, super god och färdig på under 30 minuter. Mycket bättre än så blir det inte!

Häll inte ut spadet!
När du använder kikärtor, spara på spadet! Det är fantastiskt bra att använda istället för ägg i många bakverk.
Innan jag själv började använda kikärtsspad till bakning måste jag erkänna att jag var väldigt skeptisk, men när jag väl provade det så blev jag helt fast. Det är utan tvekan det bästa substitutet till ägg som jag har använt mig av i många bakverk.
Jag har bland annat gjort maränger, cheesecake och kladdkaka med kikärtsspad som har blivit helt magiska!


- 400 ml kokosmjölk
- 400 g kikärtor
- 1 kruka basilika ca 10 g färska blad
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gullök
- 2 msk röd currypasta
- 0,5 msk curry
- 200 g coctailtomater
- Saften från 1/4 lime
- Salt
- Ris
- Koka ris enl. anvisningarna på paketet.
- Hacka lök och vitlök och fräs i olja.
- Hacka basilikan och tillsätt tillsammans med kokosmjölk, curry, currypasta och kikärtor. Smaka av med salt.
- Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter.
- Dela tomaterna på mitten och häll i grytan.
- Tillsätt saften från 1/4 lime.
- Låt koka tills tomaterna är mjuka.
- Servera med ris och toppa med färsk basilika
Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Jättegott. Min nya favoriträtt
Författare
Åh, gud så roligt att du tyckte om det! Vad glad jag blir 😀
Mycket trevligt recept, kan dock tycka att receptet för 2 portioner motsvarar mer i stil med 4 portioner, men blev middag för fyra dagar istället för två så kan väl egentligen inte klaga 🙂
Författare
Vad roligt att du gillar det! Det kanske är vi som äter jätteportioner här hemma 😛 Jag ska se över receptet och ändrar eventuellt antalet portioner. Tack för din input! 😀
Lagade denna rätt igår och den föll hela familjen välj smaken. Fru, dotter (14 år) & son (10 år).
God smak och lättlagat. Receptet som det är nu räckte väl till 4 pers men ingen matlåda dagen efter … 😉
Författare
Vad roligt att den gick hem hos hela familjen, det gör mig så glad att höra! Tack för att du delar med dig! 😀
En fullträff! Nu blev jag nyfiken att prova flera av dina recept. Grattis.
Författare
Vad roligt att höra! Hoppas att du hittar mer som du tycker om 🙂
Så gott! Och suveränt på paddlingsturen eftersom alla ingredienser håller sig utan kyla. Vi gjorde couscous till och hade salta jordnötter på som extra piff. 5 personer tryckte i sig dubbel sats.. 😁
Författare
Åh men så roligt! Och bra idé att ta med den som matsäck, det ska jag komma ihåg nästa gång jag ska ha med mig mat ut 😀
Sååå gott och enkelt att göra. Skönt med recept med inte allt för många ingredienser. Kikärtor är så besatt det finns bra recept för !!!!!
Författare
Åh så roligt att höra, tack för att du delar med dig! 🙂
👍👍👍
Mycket gott!
Jag satte i ett par limeblad eftersom jag inte hade färsk lime hemma.
Dessutom ersatte jag kokosmjölken med I-mat; samma där, hade ingen kokosmjölk.
Sedan toppade jag anrättningen med de jordnötter jag hade kvar i en påse efter helgen: kungligt!
Suverän snabbmat!
Tack för att du delade receptet!
Författare
Åh så roligt att höra! Och vad kul att det funkade bra även med i-mat och limeblad! Tack för att du delar med dig 😀
Riktigt gott och lättlagat! Vi är stora i maten hemma så lagade dubbelt (8 portioner) och det räckte till 6 mål. Testade även att lägga till en paprika och det blev finfint.
Författare
Åh så roligt att ni gillade receptet! 😀 Och kul med paprika i, det låter gott!
Jag hade i Hälsans kök Filébitar också, supergott blev det.
Författare
Vilken bra idé! Det ska jag prova nästa gång 🙂
Jättegott och enkelt!
Författare
Åh så roligt att höra! 😀
Såååå gott och enkelt! Tog vad vi hade hemma så bytte därför ut tomater mot paprika och utan basilikan men blev supergott det med 👌🏼 absolut en ny snabblagad vardagsfavorit 😍
Författare
Men åh så roligt att höra! Det är en storfavorit här hemma också 🙂
Thaibasilika istället för vanlig basilika ger den lite mer smak av asien. Hade kefir limeblad också som piggade upp rätten. Annars gott och enkelt!
Författare
Bra tips! Det ska helt klart testas!
Missade köpa hem rödcurry så jag ökade på curryn och tillsatte en hel del sambal oelek blev jättegott!
Författare
Åh så spännande! Vad roligt att det smakade 🙂