fbpx

Kikärtsgryta med röd curry och kokosmjölk

Kan innehålla annonslänkar

Vegansk kikärtsgryta med currypasta kokosmjölk och basilika

Lättlagad kikärtsgryta

Jag använder mycket kikärtsspad när jag bakar och vet sällan vad jag ska göra med alla kikärtor som blir över. Därför bestämde jag mig för att göra några lättlagade recept med just kikärtor. Sånt som inte är så krångligt eller tidskrävande att göra eftersom jag brukar vara ganska slut efter att ha bakat.

Det första resultatet blev den här kikärtsgrytan som är smaksatt med kokosmjölk, röd curry och basilika. Den är lättlagad, super god och färdig på under 30 minuter. Mycket bättre än så blir det inte!

Vegansk kikärtsgryta med currypasta kokosmjölk och basilika

Häll inte ut spadet!

När du använder kikärtor, spara på spadet! Det är fantastiskt bra att använda istället för ägg i många bakverk.
Innan jag själv började använda kikärtsspad till bakning måste jag erkänna att jag var väldigt skeptisk, men när jag väl provade det så blev jag helt fast. Det är utan tvekan det bästa substitutet till ägg som jag har använt mig av i många bakverk.

Jag har bland annat gjort maränger, cheesecake och kladdkaka med kikärtsspad som har blivit helt magiska!

Vegansk kikärtsgryta med currypasta kokosmjölk och basilika
0 från 0 röster
Vegansk kikärtsgryta med currypasta kokosmjölk och basilika
Kikärtsgryta med röd curry och kokosmjölk
Förberedelser
5 minuter
Tillagning
20 minuter
Total tid
25 minuter
 
Lättlagad, smakrik gryta på kikärtor och kokosmjölk.
Kategori: middag
Ursprung: veganskt
Portioner: 2
Ingredienser
  • 400 ml kokosmjölk
  • 400 g kikärtor
  • 1 kruka basilika ca 10 g färska blad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gullök
  • 2 msk röd currypasta
  • 0,5 msk curry
  • 200 g coctailtomater
  • Saften från 1/4 lime
  • Salt
  • Ris
Gör så här:
  1. Koka ris enl. anvisningarna på paketet.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs i olja.
  3. Hacka basilikan och tillsätt tillsammans med kokosmjölk, curry, currypasta och kikärtor. Smaka av med salt.
  4. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter.
  5. Dela tomaterna på mitten och häll i grytan.
  6. Tillsätt saften från 1/4 lime.
  7. Låt koka tills tomaterna är mjuka.
  8. Servera med ris och toppa med färsk basilika

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Vegansk kikärtsgryta med currypasta kokosmjölk och basilika
Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram

28   317
19   280
25   230
28   401
20   433

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!