fbpx

Ris à la Malta (vegansk)

En av de mest klassiska efterrätterna till jul måste väl ändå vara ris à la malta? Det är så himla gott och perfekt att göra av risgrynsgröten som blev över efter frukosten. Det här är ett recept på en vegansk klassisk ris à la malta.

Kan innehålla annonslänkar

Recept på vegansk ris a la malta risalamalta

Ris à la Malta – julens efterrätt

Det är inte mycket som jag känner är ett måste i matväg kring julen, men jag måste erkänna att jag skulle bli lite besviken om jag inte fick äta någon ris á la Malta.

Kombinationen av den krämiga, fluffiga och ganska söta risblandningen och den syrliga apelsinen blir helt fantastisk! De kompletterar verkligen varandra.

I år blir första året jag äter en helt vegansk ris à la malta och det känns så himla bra!

Recept på vegansk ris a la malta risalamalta

Minska matsvinnet

I min familj äter vi alltid risgrynsgröt till frukost på julafton, och när vi gör det passar vi på att göra lite extra så att det räcker till att göra ris a la malta senare på dagen. Jag tycker att det är så himla bra; att man kan använda samma grund för att göra både en frukost och en efterrätt.

Även om man inte har planerat i förväg att man ska göra ris a la malta kan det ju bli så att man får lite risgrynsgröt över. Passa då på att vispa lite grädde och göra det till en riktigt god efterrätt!

Har du inget recept på risgrynsgröt? Klicka här så kommer du till mitt recept på vegansk risgrynsgröt.

Recept på vegansk risgrynsgröt tomtegröt laktosfri
Ris a la Malta (vegansk)
Tillagning
10 minuter
Total Time
10 minuter
 

Den klassiska ris a la maltan är ett måste på många julbord. Det här är en variant på en vegansk ris a la Malta.

Kategori: Efterrätt, Julmat
Ursprung: veganskt
Servings: 4
Calories: 279 kcal
Ingredients
  • 2 dl risgrynsgröt
  • 1,5 dl vispad grädde
  • 0,25-0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 apelsin
Gör så här:
  1. Filéa apelsinklyftorna och dela i minsta bitar. När du filéar apelsinen skalar eller skär bort även det tunna ”skalet” på klyftorna.
  2. Vispa grädden.
  3. Blanda alla ingredienserna, börja med 0,25 dl socker. Konsistensen kan variera beroende på hur fast din grädde är. Jag tycker bäst om att ha en ganska hårt vispad grädde, men det är en smaksak. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker och/eller grädde.
  4. Ställ gärna i kylen någon timme innan ris á la maltan serveras.
Recept på vegansk ris a la malta risalamalta

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Följ:
Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!