Ibland vill man bara ha något riktigt gott och smidigt till julfikat, och vad är då bättre än en riktigt god saffransmuffins? För att få den att kännas lite extra lyxig har jag även haft i lingon. Det går lika bra att använda färska som frysta.

Saffran var för mig under många år en krydda som jag endast förknippade med julen, men under de senaste åren har jag förstått att det går att använda till så otroligt mycket mer än bara julbaket.
Här kan du hitta fler recept med saffran!
Förutom saffransmuffins finns det ju en massa andra goda bakverk att bjuda på till julen. Som den här veganska mjuka pepparkakan!

- 100 g växtbaserat margarin
- 1 g malen saffran
- 4 dl vetemjöl
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl havredryck
- 1 dl lingon
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Häll i saffranen och blanda tills saffranen är upplöst.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt havredryck och smöret och blanda tills du har en slät smet.
- Blanda i lingonen. Spara ett par matskedar och toppa med.
- Fördela smeten i ca 10 st muffinsformar. Toppa med de sista lingonen.
- Grädda mitt i ugnen i 16-19 minuter.
a Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att tagga mig @wondervegan så jag inte missar det.
