fbpx
14   130
13   167
34   342
30   331
8   185
24   263
5   157
352   292
19   191
16   301

Saftigt veganskt bröd

Kan innehålla annonslänkar

Veganskt saftigt bröd recept vetekli solroskärnor rågmjöl

Veganskt hembakat bröd

Hur underbart är det inte att kunna äta nybakat hemgjort bröd? Det gör i alla fall mig lite extra lycklig på morgonen. Det här är ett smidigt veganskt bröd som går relativt snabbt att göra.

Det var alldeles för längesen jag bakade bröd så i helgen när jag hade lite tid över passade jag på. Vi äter inte så mycket bröd här hemma, men när vi väl gör det är det så himla mycket mer uppskattat med ett hembakat bröd än med köpt.

Vill du ha ett saftigt bröd som är lite grövre än en vanlig vit limpa är det här brödet perfekt för dig! För att göra brödet extra saftigt skållar man först frön, rågmjöl och vetekli.

Veganskt saftigt bröd recept vetekli solroskärnor rågmjöl

Att baka ska vara smidigt

Det tycker i alla fall jag. Jag älskar att baka. Jag älskar att experimentera med nya recept och kombinationer. Jag älskar att utmana mig själv. Men, när jag vet precis vad jag vill ha och bara ska göra det, inget utforskande, då vill jag att det ska vara smidigt.

Jag vill kunna ställa mig i köket, slänga ihop alla ingredienser, in med det i ugnen och så är det klart. Och så är det med det här brödet. Visst ska det jäsas en stund, men tiden man behöver lägga på att faktiskt göra något är minimal.

Veganskt saftigt bröd recept vetekli solroskärnor rågmjöl
5 från 1 röst
Veganskt saftigt bröd recept vetekli solroskärnor rågmjöl
Saftigt veganskt bröd
Förberedelser
15 minuter
Skållning + jäsning
1 t 30 minuter
 
Lättbakat saftigt veganskt bröd med solroskärnor, vetekli, linfrön och grovt rågmjöl.
Kategori: Bröd
Ursprung: veganskt
Portioner: 2 limpor
Ingredienser
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl hela linfrön
  • 1,5 tsk salt
  • 5 dl kokhett vatten
  • 2,5 tsk ca 8g torrjäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • ca 10 dl vetemjöl
Gör så här:
  1. Häll rågmjöl, linfrön, vetekli, solrosfrön och salt i en bunke. Tillsätt 5 dl kokhett vatten och blanda. Täck över och låt stå i ca 1 timme.
  2. Blanda jästen i det ljumna vattnet (ca 35°C) och rör om till jästen är helt upplöst. Häll i bunken med rågmjöl m.m.
  3. Tillsätt mjölet och blanda väl. Arbeta degen i ca 10 minuter.
  4. Täck över bunken och låt degen jäsa i 30 minuter.
  5. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela upp i två delar. Forma till två limpor.
  6. Skär önskat mönster i limporna och pensla eventuellt med växtbaserad grädde och toppa med nötter eller frön.
  7. Sätt ugnen på 225°C.
  8. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, sänk sedan värmen till 175°C och grädda i ytterligare 25 minuter.

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Veganskt saftigt bröd recept vetekli solroskärnor rågmjöl
Följ:
Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
14   130
13   167
34   342
30   331
8   185

Följ på Instagram

Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!