fbpx

Veganska stekta ägg

Kan innehålla annonslänkar

Vegansk stekt ägg veganska stekta ägg recept

Hur gör man veganska ägg?

Veganska stekta ägg, hur häftigt är det inte att man kan göra det!? Jag tycker i alla fall att det är så himla ballt!

Veganska ägg och vegansk äggersättning är något jag har snöat in ganska rejält på. Jag tycker att det är så fantastiskt att man kan skapa så bra substitut till något som jag för några år sen inte hade en aning om att man kunde ersätta så lätt med ett veganskt alternativ.

Efter att ha gjort de här veganska kokta äggen började jag fundera på andra typer av ägg som man kan veganisera, som de här stekta äggen och den här omeletten. Jag började göra lite research och experimentera med en mängd olika baser och det här är den som jag gillade mest.

Jag har aldrig riktigt tyckt om den där extremt äggiga smaken, så de här “äggen” är äggigga utan att smaka alldeles för mycket ägg. Vitan har en bas av kokosdryck och rismjöl och gulan en bas av potatis. Både vitan och gulan är dessutom supersmidiga att göra.

Vegansk stekt ägg veganska stekta ägg recept

Svart salt, kala namak

Ingrediensen som ger den äggiga smaken är det svarta saltet, Kala Namak. Jag hade läst en del om det innan jag själv provade det och jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att det skulle lukta och smaka så äggigt som det faktiskt gör!

Något som jag tycker är väldigt positivt med att göra egna “ägg” är att man kan välja själv hur mycket äggsmak man vill ha. Gillar man riktigt ägg kan man ha i lite mer och tycker man inte alls om äggsmaken men vill ändå ha något som kan ersätta ett stekt ägg på en macka kan man ha i lite mindre. För mig är det här helt perfekt!

Svart salt finns att köpa HÄR.

Vegansk stekt ägg veganska stekta ägg recept
Veganska stekta ägg
Prep Time
5 minuter
Tillagning
20 minuter
Total Time
25 minuter
 
Ett bra alternativ när du vill ha en macka med stekta “ägg” eller stekta “ägg” till frukosten.
Kategori: Frukost, Tillbehör
Ursprung: veganskt
Servings: 4 st
Ingredients
Vitan:
 • 0,5 dl kokosdryck
 • 0,5 dl rismjöl
 • 2 msk vatten
 • 2 stora nypor svart salt Kala Namak
 • Olja att steka i
Gulan:
 • 1 medelstor potatis
 • 2 msk smör
 • 1 krm svart salt Kala Namak
 • 1 tsk gurkmeja
 • 1 tsk växtbaserad grädde
 • 1 tsk näringsjäst
Gör så här:
 1. Skala och dela potatisen i mindre bitar och koka tills den är genomkokt.
 2. Häll av och tillsätt resten av ingredienserna till gulan och mixa med stavmixer till en slät smet. Smaka av och tillsätt mer salt och gurkmeja efter smak. Om du vill ha gulan mer rinnig så tillsätt mer grädde.
 3. Blanda alla ingredienser till vitan i en skål (den ska vara ganska vattnig)
 4. Värm en nonstickpanna och häll i ca 1 msk olja. Häll i ca 2 msk av blandningen till vitan, försök hälla den så att den blir ganska tunn annars blir den lätt mer som en pannkaka och stek under ett lock i ca 30 sekunder. Häll sedan på en klick av gulan och stek under lock i ytterligare ca 30 sekunder. “Ägget” är klart när det börjat bli krispigt i kanterna.
 5. Använd en platt stekspade för att flytta “ägget” från pannan. Servera på en smörgås, som en del av en engelsk frukost eller ät precis som det är.

Har du provat det här receptet? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept, så om du postar en bild på instagram, glöm inte att använda hashtaggen #wonderveganrecipe och tagga mig på @wondervegan så jag inte missar det.

Vegansk stekt ägg veganska stekta ägg recept
Följ:
Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Instagram
Prenumerera på Wonder Vegans nyhetsbrev!