fbpx
4   45
1   69
11   82
17   253
2   154
9   171
2   118
5   121
8   97
4   89

Vegansk saffransfudge med vit choklad

Äntligen börjar julen närma sig och det är dags att börja med årets julgodis, här om dagen gjorde jag en så himla god vegansk saffransfudge.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vegansk saffransfudge med vit choklad

Att göra vegansk saffransfudge

Att göra fudge med termometer är supersmidigt, med ingen fara om du inte har en. Då kan du helt enkelt göra kulprovet istället. Kulprovet kräver att du är lite mer vaksam och gör det ett par gånger så att du inte råkar koka fudgen för länge. Du ska kunna göra en kula som blir ganska fast.

När du är klar med saffransfudgen och den har svalnat och stelnat helt kan du skära upp den i lagom stora bitar. Om du ska lägga dom på hög, tänk på att ha smörgåspapper eller bakplåtspapper mellan dina lager så att de inte fastnar i varandra. När jag vill göra det lite extra festligt rullar jag in dom var för sig i papper.

Vegansk saffransfudge med vit choklad

Jag tycker att saffran är en helt fantastisk krydda som borde användas mycket mer än den gör året om. Förutom att maten eller bakverken blir fantastiskt fina är det ju riktigt gott också. I det här receptet har jag kombinerat saffran med vegansk vit choklad, något som jag tycker blir otroligt gott tillsammans. Vill du ge fudgen ytterligare en dimension kan du toppa den med till exempel hackad sötmandel.

Vill du baka mer gott med saffran? Varför inte göra de här saffransmuffinsen?

Vegansk saffransfudge med vit choklad

Vegansk saffransfudge med vit choklad

Gillar du saffran? Då måste du bara prova den här saffransfudgen! Jag gjorde den för första gången i år, och kommer garanterat att göra den igen!
No ratings yet
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 35 minuter
Portioner 6
Kalorier 487 kcal

Ingredienser
  

  • 3 dl växtbaserad grädde
  • 3 dl socker
  • 1 dl vit sirap
  • 1 g saffran
  • 125 g vit växtbaserad choklad
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g växtbaserat smör

Gör så här:
 

  • Klä en form, ca 15x15cm, men bakplåtspapper.
  • Blanda grädde, socker, salt, saffran och sirap i en tjockbottnad kastrull.
  • Koka upp under omrörning. Låt puttra tills temperaturen når 116 grader. Har du ingen termometer kan du göra kulprovet. Ta en liten skål med iskallt vatten, ta en sked och häll i några droppar av fudgesmeten. Ta upp smeten med fingrarna från skålen. Du ska kunna göra en kula som bli relativt fast när den svalnat.
  • Stäng av värmen och lägg i smöret. Rör tills smöter smält. Upprepa samma sak med chokladen. Ju svalare smeten blir desto mer kommer den stelna så du kan behöva jobba ganska snabbt här.
  • Häll smeten i formen. Låt svalna helt innan du skär upp den.

Nutrition

Kalorier: 487kcalCarbohydrates: 81gProtein: 2gFat: 19gMättat fett: 6gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 9gKolesterol: 4mgNatrium: 328mgKalium: 162mgFiber: 0.05gSocker: 81gVitamin A: 313IUVitamin C: 0.3mgKalcium: 49mgJärn: 0.1mg
Har du provat det här receptet?Lämna en kommentar och berätta va du tyckte!

Har du provat det här receptet på vegansk saffransfudge? Lämna en kommentar och betygsätt receptet för att hjälpa andra att hitta rätt! Jag älskar att se era resultat på mina recept! Om du postar en bild på instagram, glöm inte att tagga mig (@wondervegan) så jag inte missar det.

Vegansk saffransfudge med vit choklad
Följ:
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Instagram
4   45
1   69
11   82
17   253
2   154

Följ på Instagram

ETT RIKTIGT GOTT NYHETSBREV

Vill du få uppdateringar om nya recept och andra veganska tips ditekt i din inkorg?

Prenumerara på Wonder Vegans nyhetsbrev så löser jag resten!

Tack! Nu kan du se fram emot smarrig inspiration direkt i din inkorg!